POLITIČKI CIRKUS

Zekanović optužio Raspudića da ga je udario mikrofonom po glavi: ‘Brus li u akciji!‘

Za vrijeme pauze, Hrvoje Zekanović i Miro Bulj umalo su se potukli u hodniku, ali su ih uspješno razdvojili

Raspidć i Zekanović

 Twitter Screenshot/

Nastavlja se drama koja je započela na jučerašnjoj sjednici Antikorupcijskog vijeća na kojoj se trebala ‘rasvijetliti‘ problematika upravljanja Inom. Nikola Grmoja u ponedjeljak je, podsjećamo, sa sjednice udaljio Hrvoja Zekanovića jer je upadao u riječ bivšem članu Uprave Ine, Davoru Mayeru, nakon čega je sazvao stanku. Umjesto smirivanja tenzija, Zekanović se na hodniku skoro potukao s mostovcem Mirom Buljem.

Zekanović je danas nastavio pa je na Twitteru objavio snimku, a u opis je dodao i emojije majmuna. Snimka prikazuje drugog mostovca, Ninu Raspudića, koji okreće mikrofon i navodno Zekanovića dodiruje po glavi dok on govori.

- Brus li u akciji. Kad ti smeta istina, lupi protivnika mikrofonom po glavi, napisao je Zekanović.

Dodao je kasnije i anketu s pitanjem što Komšićev Brus li - Raspudić koristi kao oružje, a ponudio je odgovore šuriken, nunčaku i mikrofon.

Na drugu rundu saslušanja pred Antikorupcijskim vijećem pozvani su, inače, Andrej Plenković, bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, nedavno razriješeni hrvatski članovi uprave Ine Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić, te njihovi prethodnici Ivan Krešić i Davor Mayer. Od svih pozvanih svjedoka na javno saslušanje došao je samo Mayer koji je isprovocirao Zekanovića.

image
Damjan Tadic/Cropix

Zekanović je upitao Mayera zašto je uopće dolazio, konstatirajući da se zapravo radi o političkom cirkusu. - Je li istina da vi godišnje primate oko 2 milijuna legalnog novca iz proračuna? Zašto u 11 godina niste našli priliku da kažete da je nešto krivo? Je li vaš razlog dolaska ovdje to što vas je Plenković nabio iz Ine? Jeste li vi kao član Uprave Ine imali suradnju s ministrima Mosta?, krenuo je s pitanjima Zekanović, a osvrnuo se i na Mayerovu plaću.

Mayer je odgovorio da nije član Uprave pa ne zna otkud teza da prima plaću iz Ine. Dodao je da je bio na suđenju Sanaderu i da je sve što je rekao javno. Zekanović je nastavio upadati u riječ zbog čega je nakon upozorenja i izbačen. Neki od oporbenih zastupnika zapljeskali su Grmoji na odluci o izbacivanju Zekanovića.

Nakon toga, Grmoja je proglasio pauzu od 10 minuta i nazvao Zekanovića provokatorom koji ometa rad Vijeća. Za vrijeme pauze, Hrvoje Zekanović i Miro Bulj umalo su se potukli u hodniku, ali su ih uspješno razdvojili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:05