NISKI UDARCI

Zekanović primitivno izvrijeđao Sandru Benčić, zgrozio i kolege s desnice: ‘Daj popij čašu vode prije nego što progovoriš‘

U raspravi o ustavnim promjenama koje se tiču referenduma posvađali su se Hrvoje Zekanović i Sandra Benačić

Hrvoje Zekanović

 Damjan Tadic/Cropix

Teške riječi i uvrede razmijenili su u srijedu popodne, tijekom rasprave o izmjenama Ustava, zastupnik Hrvoje Zekanović (NZ) i zastupnice Sandra Benčić (ZLB) i Sabina Glasovac (SDP), zbog riječi koje je uputio Benčić, Zekanovića su kritizirali Marijan Pavliček (HS) i Josip Borić (HDZ).

U raspravi o ustavnim promjenama koje se tiču referenduma, Zekanović je izjavio da su Možemo, Most, SDP, RF, Glas itd. jedni drugima „žetoni, žetončine“. Oni su unisoni poriv ovih ustavnih promjena, ali svatko ima različitu motivaciju ili možda i nema, kazao je i dodao kako je „ljevičarima, progresivcima, a zapravo nazadnjacima“ najveći problem što u ustavne promjene neće ići „tzv.“ pravo na pobačaj, jer HDZ to ne želi.

„Da vi ne znate dobro definirati pojam žetončića, ozbiljno ne kužim“, uzvratila mu je Benčić, tumačeći kako je „žetončić onaj koji je izabran kao pozicija, a prešao je glasovati i braniti većinu“.

Benčić: Obuzdajte se zbog javnosti, liječite privatno

To vam je žetončić, a vaše ime i prezime će u rječniku stajati kao objašnjenje pojama žetončić, uzvratila je Benčić kolegi.

„Drago mi je da ste poradili na odijevanju, da niste došli u majici na špaline“, odgovorio joj je, braneći se da do sada ni jednom nije podržao vladajuće na jednom zakonskom prijedlogu.

„To je opetovano vrijeđanje zastupnica na osnovi izgleda i odijevanja“, izjavila je Benčić, te izrazila zabrinutost za Zekanovićevu „opsjednutost“ njenim majicama na špaline, kupaćim kostimima. „Molila bih vas da se obuzdate zbog javnosti, a liječite se privatno“, kazala mu je, te zaradila opomenu predsjedavajućeg Ante Sanadera. Iskoristile ste to kao repliku, objasnio joj je.

Katarina Peović (RF) poručila je Sanaderu da mora reagirati, jer se radi o „diskriminaciji po rodnom pitanju“.

Nisam to tako shvatio, osim toga, ona njemu kaže da je opsjednut, on njoj da je u majici na špaline ili nije, branio se Sanader.

Glasovac: Važnije je ponijeti mozak i kralježnicu, nego dugi rukav

I Sabina Glasovac (SDP) poručuje Sanaderu da je Zekanović uvrijedio određene kolegice i da bilo dobro kad ga upozorio i objasnio mu da je važnije u Sabor „ponijeti mozak i kralježnicu, nego dugi par rukava“.

Nije vam vrijeđanje kad kolegi kažete da ponese mozak, dajte molim vas, uzvratio joj je Sander i izrekao joj opomenu.

„Nemojte si laskati, niste moj tip“, dometnuo je Zekanović zastupnici Benčić te dodao da „ne znam je li kolega ili kolegica, rodno je fluidno“.

To je vrijeđanje, dobivate opomenu, kazao mu je Sanader za čiji je stol došla Benčić i nešto mu rekla, no nije se čulo što, pa napustila Sabornicu, praćenja njegovim riječima „molim Vas nemojte mi prijetiti“.

Zekanovićeve su izjave kritizirali Borić (HDZ) i Pavliček (HS).

Nekad je bolje svašta pojesti, nego govoriti, ovo zadnje vam nije bilo u redu, rekao mu je Borić. Pretjerali ste, dodao je Pavliček, preporučivši mu da ubuduće popije čašu vode, prije nego počne govoriti.

„Sugerirao sam na ono što je njena agenda, da je rod fluidan, da se o njemu može odrediti u svakom trenutku“, branio se Zekanović, navodeći kako se s ljevice često čuju uvrede: glupane, redikule i kako se to tolerira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:10