NIJE PAZIO

Zekanović se dopisivao s glasnogovornikom HDZ-a: Slika se ekspresno proširila! ‘Ono sa Snoopyem ti je bilo glupo...‘

Meni nitko ne zapovijeda što ću govoriti - kaže zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović.

Zekanović i poruka

- Ovo sa Snoopyjem ti je bilo glupo, jer nitko nije shvatio zašto. Alex Brown mu je PR mag, ali je nerazumljivo - poručio je glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok u Whatsapp poruci saborskom zastupniku Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Hrvoju Zekanoviću, komentirajući njegov okršaj s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom.

Želeći ga bocnuti, Zekanović je šefa SDP-a nazvao Snoopyjem, ali mu je ionako loša fora potpuno propala pošto se Snoopyjev nerazdvojni prijatelj, naravno, ne zove Alex, već Charlie Brown. Da baš cijepidlačimo spomenuli bismo i da se navedeni PR stručnjak ne preziva Brown, već Braun...

- Pojasnit ću. Imaš pravo - odgovorio je Zekanović glasnogovorniku HDZ-a.

- Ma, ne trebaš sada više. Otišlo - uzvraća Kabok.

image

Prepiska Hrvoja Zekanovića i glasnogovornika HDZ-a

Društvene Mreže/

Fotografija zaslona Zekanovićeva telefona - koju je najvjerojatnije snimio netko od njegovih kolega - ekspresno se proširila među saborskim zastupnicima, te je poslužila kao još jedan "dokaz" teze da Zekanović u parlamentu djeluje isključivo po uputama iz središnjice vladajuće stranke. Naime, Zekanović etiketu HDZ-ova žetončića nosi još od trenutka kad se razišao s Hrvatskim suverenistima i prešao u HDS - stranku koja je već dugo lojalna premijeru Andreju Plenkoviću.

Komentirajući za Jutarnji list "slučaj Snoopy", Zekanović je poručio da bi se novinari trebali pozabaviti onima koji snimaju i drugima dijele snimke tuđe korespodencije, te da u njegovoj prepisci s glasnogovnikom HDZ-a nema ničega spornoga.

- Meni nitko nikad nije slao upute, pa mi ne šalje ni on. Kabok mi je dugogodišnji prijatelj s kojim se svakodnevno družim u Saboru. Meni nitko nije zapovijedao niti sugerirao što ću govoriti, a prijatelji mi često komentiraju moje saborske nastupe. Međutim, u ovoj priči bi u prvom planu trebalo biti skandalozno ponašanje zastupnika Marijana Pavličeka i Marka Milanovića Litre (Zekanovićevih bivših stranačkih kolega, nap. a.) koji slikaju i time kradu tuđu korespodenciju. Jer, moram naglasiti, u tim sam trenucima imao i privatnu prepisku s članovima svoje obitelji. Stoga s velikom sigurnošću mogu zaključiti da je i sadržaj te obiteljske korespodencije završio u posjedu Milanovića Litre i Pavličeka. A to je skandalozno! Nikada prije nije se dogodilo da zastupnik u Hrvatskom saboru ulazi u tuđu poštu, slika tuđe razgovore i to onda dijeli s drugim osobama - rekao je Zekanović.

Zastupnik HDS-a kaže kako će ovaj slučaj prijaviti predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću te da će tražiti kaznu za kolege koji su fotografirali i dijelili njegovu prepisku s glasnogovornikom HDZ-a.

- O ovom nemilom slučaju već sutra namjeravam razgovarati s predsjednikom Hrvatskog sabora kako bismo vidjeli što se može napraviti da se kazne oni koji to rade. I da se spriječi krađa tuđe privatne korespodencije - kaže zastupnik Zekanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 11:17