ZASTUPNIK HRASTA

ZEKANOVIĆ VIKAO U SABORU 'O napadu na moju kuću svi šute, ne i kad pogode Pupovca limunom'

 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović izjavio je u srijedu kako svi šute o vandalskom napadu na njegovu kuću nakon što je koaliciju HDZ-a i SDSS-a nazvao srpsko-hrvatskom trgovačkom koalicijom, ali se "svi dignu na zadnje noge kad netko kriškom limuna pogodi Milorada Pupovca".

Zekanović je u Saboru rekao kako je "društvance" čelnika SDSS-a Milorada Pupovca u petak napustilo saborsku sjednicu kod glasovanja o popisu stanovništva i tako, tvrdi, ucijenilo svog koalicijskog partnera i premijera Andreja Plenkovića zahtjevom da predstavnici manjina, "a pritom se najviše misli na Srbe", u popisu sudjeluju razmjerno udjelu u stanovništvu

Ustvrdio je kako u Vukovaru jedva ima 25 posto Srba, a po popisu ih je 34 posto, pa je Pupovcu, ističe, jako stalo da opet bude jednaki broj Srba kako bi se u hrvatski herojski grad Vukovar "mogao unositi metež". Upitao je i je li Pupovčeva ucjena bila da na glasovanju nije bilo zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog pijeteta.

"Gdje je kulminacija svega ovoga? Zbog toga što sam ja jasno rekao da se radi o srpsko-hrvatskoj trgovačkoj koaliciji sutradan ujutro se na moju obiteljsku kuću dogodio vandalski napad“, rekao je Zekanović, na čijim je vratima kuće u Šibeniku u subotu netko sprejem ispisao kukasti križ i slovo 'U'. O tome, naglasio je, svi šute, uključujući zastupnike, dopredsjednika i predsjednika Sabora, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i predsjednika Vlade.

Nezapamćeni vandalski napad na integritet zastupnika

Zekanović smatra kako je riječ o nezapamćenom vandalskom napadu na integritet njega kao zastupnika jer se nikada u povijesti Sabora, tvrdi, nije dogodilo da se na taj način napada imovina. "No, kad je u pitanju Pupovac kad ga netko pogodi kriškom limuna onda se svi dignu na zadnje noge te onda predsjednik Vlade i oporba brane Pupovca", rekao je.

Nedavno spaljivanje lutaka u Imotskom s likom istospolnog para i posvojenim djetetom ironično je nazvao "strašno velikim problemom", upitavši je li "ovo društvo normalno" i koja se poruka šalje maškarama kada se protiv njih podnose kaznene prijave.

S druge strane, dodao je, predsjednici Vlade i Sabora Andrej Plenković i Gordan Jandroković te SDP-ovi zastupnici Gordan Maras i Arsen Bauk osudili su taj čin maškara, a istovremeno ignoriraju da je udruga Pride 2012. snimila edukativni film gdje se spaljuju lutke heteroseksualnog para, a nije bilo kaznenih prijava.

Šizofrena situacija u kojoj se lažna desnica slaže s ljevicom

"Imamo šizofrenu situaciji gdje imamo lažnu desnicu koja se u svemu slaže s ljevicom, a to ćemo vidjeti večeras gdje će se vidjeti slaganje Plenkovićevog HDZ-a i Marasovog SDP-a po pitanju zakona o abortusu“, zaključio je Zekanović.

U nekoliko navrata je Pupovca nazivao "Milodar", no nakon prigovora dijela zastupnika da time vrijeđa zastupnika ispričao se jer "govori brzo", ali je u tome vidio i "interesantnu koincidenciju" s obzirom na milodare koje Pupovac, kaže, dobija od Plenklovića za svoj list Novosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2023 11:25