NAKON UHIĆENJA

Zeleno-lijevi blok u Saboru pokreće inicijativu za smjenu Kazimira Bačića

Povod inicijative za smjenu je uhićenje Bačića zbog sumnje u korupciju
 Srdjan Vrancic/Cropix

Zastupnici Kluba zeleno-lijevog bloka najavili su u srijedu pokretanje inicijative za smjenu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nakon što je uhićen u novoj antikorupcijskoj akciji.

"U Odboru za informiranje, informatizaciju i medije već sada imamo dovoljan broj potpisa, ali pozivamo i saborsku većinu da u Odboru pokrenemo postupak za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića”, izjavio je u Saboru Vilim Matula (Možemo).

Kazao je kako je povod inicijative za smjenu hapšenje Bačića zbog sumnje u korupciju, ali i da se na to nadovezuju brojni drugi problemi, među ostalim, brojne tužbe Bačića protiv novinara.

„Poštujemo presumpciju nevinosti, no za samu činjenica da uopće postoji sumnja da glavni ravnatelja HRT-a sudjeluje u nekim kriminalnim radnjama mislimo da je dovoljna za razrješenje”, rekla je Urša Raukar Gamulin (Možemo).

Da uvažava presumpciju nevinosti rekao je i Bojan Glavašević (NZ), ali dodao da za uhićenje moraju postojati opravdane sumnje i solidna količina dokaza.

„S obzirom na cijelu povijest glavnog ravnatelja HRT-a, i kada se tome doda uhićenje, jasno je da bi minimum civiliziranosti bio da sam podnese ostavku”, ustvrdio je Glavašević.

Kaže i kako Bačić „gladan kruha neće biti” s obzirom na njegovu imovinsku karticu.

"Za razliku od radnica Orljave koje žive od 3400 kuna, ne trebamo brinuti za glavnog ravnatelja HRT-a", dodala je Rada Borić (NL).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 15:41