DEFENZIVA

ŽELI LI IZBJEĆI NOVI KONFLIKT? Sjednica zastupnika još nije sazvana, Bernardić više ne želi biti šef saborskog kluba

Davor Bernardić
 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernadić je u defenzivi. Tvrdi nam to više SDP-ovaca koji kažu kako predsjednik njihove stranke više nije zainteresiran postati predsjednikom Kluba zastupnika SDP-a. Sjednicu Kluba još nitko nije sazvao, a moguće je da se niti ne sazove prije početka jesenskog zasjedanja Sabora.

Tehničke stvari oko rada Kluba, kao što je određivanja zastupničkih pitanja, mogu riješiti mailom kako se to često znalo i raditi. Aktualni predsjednik Kluba, Arsen Bauk je rekao da ne želi više obnašati tu dužnost, no na njoj ostaje toliko dugo dok se ne izabere novi predsjednik. Budući da se Bauk u petak pojavio u Kamanju na druženju stranačkih “pobunjenika” gdje se sastalo osamdesetak ljudi i ponovo donijelo zaključak kojim se traži Bernardićevo hitno odstupanje s čela strank, neki nas SDP-ovci uvjeravaju da je to siguran znak kako je Bernardićeva era na čelu SDP-a prošlost.

Moguće je, međutim, da je Bernardić ovim manevrom odgodio preispitivanje svoje pozicije te izbjegao novi konflikt koji bi bio povod za razračunavanje između njega i nezadovoljnih u SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:41