VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ

‘Želim biti novi gradonačelnik Osijeka, a vjerujem da će Vrhovni sud potvrditi moju oslobađajuću presudu‘

Kaže da je revoltiran "otužnim i deprimirajućim stanjem u gradu te zbog nametnute atmosfere letargije, pesimizma i defetizma"
 Vlado Kos/Cropix

Vladimir Šišljagić prvi je izazivač za dužnost gradonačelnika Osijeka na predstojećim lokalnim izborima. Bivši HDZ-ovac i HDSSB-ovac, saborski zastupnik, župan i dogradonačelnik, izlazi na izbore kao kandidat Snage Slavonije i Baranje, stranke koju je osnovao i kojoj je na čelu otkako je poslije sukoba s Branimirom Glavašem napustio HDSSB.

Objasnio je kako u kandidaturu ulazi jer je revoltiran "otužnim i deprimirajućim stanjem u gradu te zbog nametnute atmosfere letargije, pesimizma i defetizma".

- Teško je promatrati takav Osijek, njegovu dugotrajnu stagnaciju, nazadovanje i propadanje, zbog čega ga brojni građani napuštaju. Osijek mora postati zanimljiv investitorima i poduzetnicima, onima koji su spremni ulagati u proizvodne pogodne i otvarati radna mjesta. Zato se moraju smanjiti prirez, komunalni doprinos i naknada, spomenička renta i cijena zemljišta u poslovnim zonama te otvoriti administrativne barijere u Gradskoj upravi, posebno kada se radi o dozvolama i suglasnostima - rekao je Šišljagić, koji u izbornu utrku ulazi opterećen pravosudnim postupkom koji traje već osmu godinu, a korijene vuče iz doba kada je bio osječko-baranjski župan.

Njemu i bivšem pročelniku u Županiji Martinu Marolinu već se drugi put sudi da su od lokalnih poduzetnika uzimali dio novca koji im je bio isplaćivan u obliku poticaja. I prvi i drugi prvostupanjskim postupak na Županijskom sudu u Osijeku završio je oslobađajućom presudom, a sada se čeka nova presuda, Vrhovnog suda.

- Očekujem da će Vrhovni sud potvrditi oslobađajuću presudu. To se na moju kandidaturu sigurno neće odraziti, a ja sam i dalje spreman odgovoriti na sva pitanja o tome i dokumentima dokazati da sam u tom postupku apsolutno nevin - poručio je Šišljagić, koji vjeruje da može pobijediti na izborima i bez potpore velikih stranaka.

- Na izbore izlazim sa svojim imenom i prezimenom, bez ikakvih trgovačkih kalkulacija, dogovora i kompromisa s velikim strankama. Njihova potpora u vidu predizbornih koalicija i trgovina me ne zanima, zanima me samo potpora građana. U utakmicu idemo sami, a volja birača će odlučiti jesmo li dobri i uvjerljivi. Vjerujem da imamo znanja i iskustva voditi ovaj grad te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i na kraju dostići cilj - rekao je Šišljagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:45