BRUTALNA CIJENA

Želio promijeniti umivaonik, pa ostao šokiran ponudom majstora: ‘A mislili ste da programeri puno zarađuju!?‘

Prepisku s cijenama objavio je na hrvatskom Redditu, a korisnici su, kao i on, ostali zapanjeni
 Davor Pongracic/Cropix/Reddit

Vlasnik stana iz Hrvatske ostao je ovih dana šokiran ponudom za zamjenu umivaonika koju je dobio od vodoinstalatera, a čitavu prepisku s cijenama objavio je na Redditu.

Ukratko, čovjek je majstoru poslao fotografije starog umivaonika u kupaonici u zatražio ponudu za zamjenu. Napomenuo je kako je novi umivaonik identičan postojećem te se ne moraju bušiti nikakve nove rupe, prenosi Danica.hr.

Ubrzo je stigla i specifikacija radova s točnim cijenama. Ukratko, za montažu novog umivaonika vodoinstalater traži 355 eura s PDV-om (oko 2700 kuna)!

"To je otprilike tri puta više od plaćene cijene za novi umivaonik s ormarićem", požalio se vlasnik stana i po tome ispada kako je umivaonik kupio za oko 900 kuna, odnosno 120 eura.

Ponuda koju je od vodoinstalatera dobio u poruci glasi:

Dolazak 40 eura

Demontaža starog 40 eura

Montaža nove baze 90 eura

Montaža mješalice (pipe) 80 eura

Montaža sifona 50 eura

Silikoniranje 40 eura

Na sve cijene obračunava se PDV.

Na Redditu su se, naravno, odmah počeli nizati komentari šokiranih korisnika, ali bio je tu i niz vrlo zabavnih:

‘Opa, odlazak gratis‘, ‘Piva 50€, rakija 30€, voda za popit 20€, dopuštenje za odlazak iz stana 20€ i onda prebijemo satnicu‘, ‘Nadam se da ljudi neće pristati na ovo, ovo svatko sa dvije zdrave ruke može i sam napraviti, pozvati prijatelja u pomoć, ili barem naći nekog tko će to pošteno naplatiti‘, komentirali su.

Vlasnik stana koji je svoje iskustvo podijelio ovih dana na društvenim mrežama očito je odlučio potražiti pomoć i iskustva drugih te zatražiti još koju ponudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 08:04