POČETAK RADOVA KRAJEM LJETA

Željeznica svoj investicijski ciklus pokreće u Sisku: Ide se u projekte vrijedne 160 milijuna kuna!

sisak281205putnicki vlakSisak planira uvesti gradsku zeljeznicka prugasnimio Miroslav Kis-pok-
 CROPIX

SISAK - Hrvatske željeznice će svoj dugoočekivani investicijski ciklus započeti krajem ljeta i početkom jeseni, i to na području Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Kako je u utorak 17. srpnja, nakon sastanka sa županicom Marinom Lovrić Merzel i vodstvom županije istaknuo Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, u roku od najduže mjesec dana bit će raspisan javni natječaj za uređenje kolodvora u Sisku, koji je vjerojatno jedan od najzapuštenijih kolodvora u državi, jer nema čak ni perone, nego se putnici teškom mukom penju u vagone.

- Radovi na kolodvoru počet će ove jeseni, uredit ćemo perone, izgraditi pothodnik i željezničku infrastrukturu na kolodvoru. Ukupna vrijednost investicije je 50 milijuna kuna, rekao je Peričić.

Dodao je kako će u rujnu započeti aktivnosti na izgradnji pješačkog mosta preko kolodvora u Capragu, izgradnju kojeg HŽ i grad Sisak planiraju već godinama.

- Most će u rebalansu proračuna biti uvršten u program izgradnje i na proljeće iduće godine trebao bi biti gotov, rekao je Peričić.

Pješački most, odnosno passarela, kako je zovu u Sisku, košta oko 5,5 milijuna kuna. Peričić je u Sisku najavio kako će HŽ svojim velikim investicijama na području Siska, dodati jednu vrijednu stotinjak milijuna kuna. Riječ je o rekonstrukciji godinama zapuštene i van prometa, pruge od Siska do Petrinje.

- To je jako važna investicija, jer će zaposliti građevinare i jer će prometno povezati dva susjedna grada, što će jako dobro doći petrinjskoj i sisačkoj industriji, posebice Gavriloviću i nejgovoj novoj tvornici stočne hrane, ali građanima Siska i Petrinje, koji će nakon izgradnje pruge imati gradsku željeznicu za putnički prijevoz od središta Siska do središta Petrinje, rekla je županica Marina Lorić Merzel.

Darko Peričić je istaknuo kako će HŽ do izgradnje drugog kolosijeka pruge Sisa-Zagreb, učiniti sve kako bi se skratilo vrijeme putovanja vlakom od Siska do Zagreba. koje je sada dvostruko duže od željenih pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:40