AFERA ŠTANDOVI

ŽELJKA MARKIĆ MALO SE RAZIŠLA SA ČINJENICAMA: U priopćenju nakon presude Bandiću potkrala joj se jedna greška...

Željka Markić
 Davor Pongracic / HANZA MEDIA

Nakon što su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i njegovo dvoje suradnika nepravomoćno oslobođeni za Aferu štandovi, priopćenjem se oglasila predsjednica udruge U ime obitelji optužujući tužiteljstvo za politički progon.

„USKOK je 4 godine od prošlog referenduma za promjenu izbornog sustava u političkom procesu udrugu U ime obitelji i dr. Željku Markić potpuno neopravdano stavljao u kontekst korupcije. Novac poreznih obveznika trošio se na diskreditiranje i zastrašivanje članova udruge civilnog društva s čijim se djelovanjem ni HDZ ni SDP ne slažu, umjesto da je USKOK istraživao i procesuirao gospodarski kriminal i spregu korupcije i politike koja iz državnog proračuna krade stotine milijuna kuna osiromašujući hrvatske građane“, navode u svome priopćenju i ističu da je 2014. godine oko 400 udruga dobilo pokroviteljstvo Grada Zagreba za svoje aktivnosti, a financijska sredstva dodijeljena udrugama iznosila su oko 7 milijuna kuna.

„Činjenicu da je Državno odvjetništvo, USKOK jedino udrugu U ime obitelji izdvojio između svih tih 400 udruga prikazujući kao kazneno djelo jedino financiranje aktivnosti Građanske inicijative “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” – tumačimo kao zloupotrebu državnih institucija za vršenje pritiska i zastrašivanje udruge civilnog društva“, kažu u udruzi i poimenice kao odgovorne za kazneni progon navode Mladena Bajića kao tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika, Tamaru Laptaš kao ravnateljicu USKOK-a i Svena Miškovića kao tužitelja koji je vodio istragu.

No, u udruzi Željke Markić malo su se razišli sa činjenicama. U vrijeme kada je pokrenut postupak radi Afere štandovi glavni državni odvjetnik je bio Dinko Cvitan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:52