NOVI PROJEKT

ŽELJKA MARKIĆ ODLUČILA JE OSNOVATI SVOJ NEWS PORTAL Želi 'objektivno informirati javnost'

Tvrde da će ‘objektivno informirati hrvatsku javnost’, ali ne žele reći koji su urednici i novinari niti tko će ih financirati
 Davor Pongracic / CROPIX

Željka Markić , čelnica Udruge “U ime obitelji”, pokreće svoj news portal.

Markić je nekoliko puta prozvala medije zbog pristranosti, počevši od HRT-a kao javne televizije, do gotovo svih drugih hrvatskih medija koji nisu pisali i izvještavali onako kako je ona smatrala da trebaju. Na sam dan održavanja referenduma o braku zabranila je pristup pojedinim medijima u svoj stožer, što je bio presedan u povijesti hrvatskog novinarstva. U mailu koji smo dobili inicijativa tvrdi da “pokreću neovisni portal koji će objektivno informirati hrvatsku javnost”.

Odgovor press službe

No, iako se zalažu za objektivnost i neovisnost, medijima ne žele reći o kakvom se portalu radi, koji su novinari i urednici angažirani niti tko će ih financirati. Za odgovore na ta pitanja nazvali smo Željku Markić, ali nije htjela ništa reći o svom projektu već nas je uputila na svoju press službu. A od Jelene Gazivode, glasnogovornice inicijative, dobili smo sljedeći odgovor:

“Poštovani Gorane, hvala Vam na interesu za aktivnosti građanske inicijative ‘U ime obitelji’. Građanska inicijativa ne daje nikakve izjave EPH Grupi. Lijep pozdrav i ugodan vikend”.

Priopćenja

Dakle, zalažu se za objektivnost i nepristranost, ali ipak biraju s kojim će medijima komunicirati. S jedne strane odbijaju razgovarati s novinarima EPH, ali ipak nam redovito šalju svoja priopćenja i najave o temama koje njih zanimaju očekujući objavu press materijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 22:46