ČELNICA 'U IME OBITELJI'

ŽELJKA MARKIĆ 'Saša Leković je pažnju s Hude jame preusmjerio na otpadanje šarafa. Ako je to i bio atentat, sigurno nije počinjen jer on hrabro radi'

 CROPIX

U nedjelju je čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić na Facebooku napisala status o pokušaju atentata na predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Sašu Lekovića u kojemu je ustvrdila da 'ako je na Lekovića izvršen atentat, to sigurno nije zato što pošteno i hrabro obavlja svoj posao'.

- Saša Leković, Slavica Lukić i ekipa iz vrha Hrvatskog novinarskog društva jučer su pažnju sa Hude jame - masovne grobnice u koju su partizani, nakon završetka rata, bacali tisuće ubijenih i živih civila i ratnih zarobljenike - preusmjerili na otpadanje šerafa sa Lekovićevog kotača. Pri čemu su brojni uzori novinarstva Lekovićevo viđenje situacije - odmah - bez ikakvih logičnih pitanja ili policijske istrage - proglasili točnim. Svi oni znaju da je automehaničar dobro procijenio da se radi o atentatu - i to je to. Takvi su oni, lakovjerni. Kad im se sviđa što netko tvrdi. A ovo im se sviđa. I nije to bilo samo otpadanja kotača Lekovićevog auta, bio je to, kažu oni, pokušaj da se skinu šerafi sa kotača svih njih, hrabrih, koji su proteklih godina, ne pokleknuvši, držali štangu Zoranu Milanoviću i njegovoj vlasti, korumpiranim ministrima kulture, poljoprivrede i šire. I pojurili su, ti visokoobrazovni, politički neovisni novinari, koji sami sebe u krug nagrađuju unutar HND-a - tu strašnu istinu o Hrvatskoj - odmah, bez provjera - javiti i međunarodnim novinarskim institucijama - tumačeći im kako svi oni imaju problema u Hrvatskoj, jer dobro obavljaju svoj posao, piše Željka Markić.

Ne znam je li netko pokušao antetat na Sašu Lekovića, ali sigurno znam da ga nitko nije pokušao ubiti jer pošteno i hrabro obavlja svoj posao. Jer to, po mom sudu, ne čini. Ako ga je netko pokušao ubiti na ovako čudan način iz nekog drugog razloga - očekujem, za razliku od Lekovića, da policija otkrije krvice i kazni ih. Opet, ako se pokaže da ga nitko nije pokušao ubiti - zanima me tko će odgovarati za širenje laži o cijeloj Hrvatskoj u inozemstvu - jer, priča da se u Hrvatskoj ubija novinare koji hrabro obavljaju svoj posao - može imati loše posljedice za zemlju kojoj najveći dio BDP-a donosi turizam, piše između ostalog Markić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 13:31