MINISTAR ODGOVARA

Željko Jovanović na Facebooku: E moj Karamarko, tebi bi očito jasniji bio malograđanski odgoj!

Zagreb, 300512.Press konferencija ministra znanosti, obrazovanja i sporta Zeljka Jovanovica u zgradi ministarstva na Donjim Sveticama, s temom najave Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj skoli. Ministar je press konferenciju odrzao zajedno sa svojom pomocnicom Ankicom Njezic i nacelnicom Odjela za osnovno i srednje skolstvo Verom Sutalo.Na slici: Jovanovic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - E moj Karamarko, tebi bi očito jasniji bio malograđanski odgoj! Građanski odgoj u školama ne istiskuje vjeronauk nego prevenira nasilje, rasizam, diskriminaciju, korupciju i uči djecu kako biti ravnopravan član demokratskog društva u kojem će iskoristiti sva prava koja građanima omogućuju kvalitetan i zdrav život bez straha! A sve to malograđaninu Karamarku je potpuno strano! Evo, ja predsjedniku HDZ kažem u lice da je on na čelu stranke koja je građanima pokazala što je nenarodna vlast i zato su ih građani poslali u oporbu na jedno poduže vrijeme, poručio je jučer Željko Jovanović putem svog Facebook profila komentirajući izjave novog predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka.

Naime, Karamarko je jučer novu Vladu nazvao nenarodnom te dodao kako uvode građanski odgoj u škole da bi istisnuli vjeronauk.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta isprovociran tom izjavom odgovorio je Karamarku, a Jovanovića su podržali i korisnici Facebooka čiji su komentari uglavnom pozitivni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:23