SPORNI TULUM

Željko Kerum i Ivica Mornar zaradili prijave zbog fešte, a suci zbog nenošenja maski

Prekršajno će biti sankcioniran organizator privatnog okupljanja, Ivica Mornar, te vlasnik ugostiteljskog objekta Željko Kerum
Miho Mratović (L-G); Silvio Čović (L-D); prizor sa snimke tuluma u konobi Pršut (S); Bruno Klein (D-G); Dinko Mešin (D-D)
 Joško Šupić, Duje Klarić, Ivo Ravlić, Ante Čizmić/cropix

Splitska policija je objavila da je dovršeno istraživanje vezano uz rođendansku zabavu Ivice Mornara u konobi Pršut u vlasništvu Željka Keruma na kojoj se zabavljalo i pet sudaca, iako se protiv Keruma vodi nekoliko postupaka.

Utvrđeno je kako su sudionici ostvarili obilježja prekršaja, pa će prekršajno biti sankcioniran organizator privatnog okupljanja, Ivica Mornar, te vlasnik ugostiteljskog objekta Željko Kerum jer nije poštivana zabrana ili ograničenje privatnih okupljanja.

Kako poručuju iz policije, iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno je postojanje sumnje da osobe koje su 23.siječnja boravile u ugostiteljskom objektu nisu nosile zaštitne maske čime su ostvarile obilježja prekršaja iz članka 47 st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu.

Iz provedenog dokaznog postupka utvrđeno je da je 47-godišnjak, također, ostvario obilježja prekršaja iz čl.47. st.2. toč.11. jer je organizirao privatno okupljanje, te će radi toga biti prekršajno sankcioniran.

image
Željko Kerum
Bozidar Vukicevic/Cropix

Također, utvrđeno je postojanje sumnje da su tijekom navedenog događaja ostvarena obilježja prekršaja iz članka čl. 47 st.2.t 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nije poštivana zabrana ili ograničenje privatnih okupljanja radi čega će 61-godišnjak, kao odgovora osoba u pravnoj osobi i pravna osoba u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt biti prekršajno sankcionirani.

Državnom inspektoratu biti će upućeno izviješće, a o utvrđenim činjenicama uputiti ćemo i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, poručuju iz policije.

Podsjetimo, na Kerumovom tulumu čija je snimka osvanula na internetu bila su petorica utjecajnih splitskih sudaca, među kojima i predsjednici dvaju sudova. Riječ je o Bruni Kleinu, predsjedniku Županijskog suda u Splitu, Silviju Čoviću, predsjedniku Upravnog suda u Splitu, Dinku Mešinu, glasnogovorniku Županijskog suda u Splitu, Mihi Mratoviću, sucu Županijskog suda i Tomislavu Zlodri, sucu Općinskog suda u Splitu.

Osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš, koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 03:13