SVEČANO BLAGOSLOVLJEN KRIŽ NA MARJANU

ŽELJKO KERUM 'Kad sam najumorniji i najpijaniji navečer se pomolim Bogu'

 Jakov Prkić/CROPIX

Svečano je blagoslovljen novopostavljeni križ pokraj marjanskog vrha Telegrin. Tom činu nazočili su gradonačelnik Ivo Baldasar, bivši poteštat Željko Kerum sa sestrom Nevenkom Bečić, Jure Šundov, zamjenik bivšega gradonačelnika, za čijeg je mandata donesena odluka o podizanju tog znamenja te brojni građani, piše Slobodna Dalmacija.

Blagoslovio ga je ga don Ivan Sučić, župnik sv. Križa, a msgr. Ivan Ćubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, održao je prigodnu propovijed.

- Nisam ga napravio ja, predsjednica Gradskog vijeća i gradski zaposlenici, već građani grada Splita. U mom mandatu napravili smo četiri spomenika: Franji Tuđmanu, 4. gardijskoj brigadi, spomenik Zapadnoj obali i ovaj Križ.

- Za mene Križ znači sve: povijest, sadašnjost, a, kao i za vas, i budućnost. Dnevno se svi prekrižimo ili prekrstimo barem pet puta. Ja kad sam najumorniji i najpijaniji navečer se pomolim Bogu. Nisam se nikome molio osim Bogu, Gospi Sinjskoj, svecima i apostolima - izjavio je Kerum.

Gradonačelnik Baldasar je naglasio ulogu Anđelke Visković i Jure Šundova:

- Oni su obavili najveći dio posla u operativnom dijelu, stoga smo mi danas ovdje ujedinjeni i okupljeni kao što to simbol križa i predstavlja. Ovo nije trenutak za politiku i politikanstvo - rekao je Baldasar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:13