POZIV SPLIĆANIMA

Željko Kerum: ‘Mi imamo hrabrosti suočiti se sa svim problemima koji tište grad‘

Kandidat HGS-a za gradonačelnika Splita pozvao je danas Splićane da u nedjelju izaberu nekoga tko ima hrabrosti
Željko Kerum sa suprugom Fani
 Duje Klaric/Cropix

Kandidat HGS-a za gradonačelnika Splita Željko Kerum pozvao je danas Splićane da u nedjelju izaberu nekoga tko ima hrabrosti, a on i njegova stranka, kako je rekao, spremni su suočiti se sa svim problemima koji tište grad i ničega se ne boje.

"Mi imamo hrabrosti suočiti se sa svim problemima koji tište grad Split i o svemu što građani žele spremni smo razgovarati i učiniti. Ne bojimo se ničega, želimo raditi i stvarati. To je dokaz križ na Marjanu, spomenik Tuđmanu i spomenik našim braniteljima. Dragi sugrađani, zato u nedjelju pazite hoćete li izabrati nekoga tko ima hrabrosti napraviti istočnu i zapadnu obalu, tunele, ceste i sve ostalo. Željko Kerum ima hrabrost, znanje i iskustvo za razliku od drugih", rekao je .

Podsjetio je kako je danas osam godina otkako su otkrili spomenik prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, koji je zajedno s braniteljima stvaratelj hrvatske države.

Najavio je da će u grad vratiti pročelništvo za odnos s braniteljima i za njihova prava. Rekao je da je - kada su napravili spomenik Tuđmanu - bilo onih kojima se to nije svidjelo, a bilo je onih kojima se svidjelo, no nisu imali hrabrosti, mudrosti i znanja napraviti spomenik prvome hrvatskom predsjedniku.

Na pitanje s kim je spreman koalirati, odgovorio je kako mu je prihvatljivo sve ono što su Splićani izabrali pa će koalirati s građanima Splita jer prihvaća sve one koji tom gradu žele dobro.

Njegov zamjenik Igor Stanišić je rekao da je HGS vodio mirnu i konstruktivnu kampanju te da im nije bilo lako, pogotovo zato što nema kandidata na lokalnim izborima koji nije napadao i pokušao izgraditi svoje ime te doći u medije prozivajući Željka Keruma.

Dodao je da to nisu radili samo lokalni političari, nego i oni koji su im dolazili davati potporu iz Zagreba, želeći isprovocirati reakciju.

"To im nije prošlo i meni je drago, ali mi je ujedno žao što nemaju svojih ideja, nego jedino pokušavaju preko Keruma doći u medije. Ono što mi možemo vidjeli ste u prvom mandatu. Kerum je napravio više nego gotovo svi prethodni gradonačelnici. Vidjeli ste u ovih osam godina kada se gradom loše upravlja, kakvi su rezultati i što sve to znači za grad i građane", rekao je Stanišić i pozvao građane da više ne eksperimentiraju, nego da glasuju za provjerene kandidate i za nekog tko će nešto napraviti, a ne za nekog tko je protiv nekoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:35