SPORNI SU PREVELIKI DODACI NA PLAĆU

Željko Reiner, ravnatelj KBC-a Rebro, prijavljen DORH-u! Milinović: Prozivaju ga jer je HDZ-ovac

Zagreb, 160610.Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ksaver 200a.Konferencija za medije ministra zdravstva Darka Milinovica povodom spajanja bolnica.Na fotografiji: Zeljko Reiner ravnatelj KBC Rebro.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Akademik i ravnatelj KBC-a Rebro Željko Reiner prijavljen je DORH-u zbog niza nepravilnosti koje su tijekom nadzora inspekcije HZZO-a lani u listopadu pronađene u poslovanju KBC-a Rebro, najveće hrvatske bolnice.

Kako stoji u izvješću inspekcije, prof. Reiner i njegovi pomoćnici isplaćivali su si dodatak na plaće od 16 do 20 posto iako su prema zakonu imali pravo na samo pet. i drugim segmentima utvrđene su nepravilnosti.

- HZZO vrši kontrole svake godine. Ima tu i bolnica ona u Sisku i bolnica u Puli, pa je zanimljivo zašto je izdvojeno samo Rebro - kazao je Milinović novinarima kada su ga pitali da prokomentira zašto je Reiner prijavljen DORH-u, dodavši kako se tu radi o "manjim primjedbama".

- Željka Reinera u medijima se proziva dijelom i zato što je HDZ-ovac, ocijenio je Darko Milinović, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:19