REJTING U ZAGREBU

Željku Antunović žele za nasljednicu Milana Bandića

Članica Predsjedništva stranke najbolje je prošla u anketi o budućem šefu gradskog SDP-a, a slijedi je Ivo Jelušić
zagreb 080707.zeljka antunovic na presici sdp-a povodom prenamjene zemljista na otoku bracufoto damjan tadic /cropix-cropix-
 Damjan Tadić/ CROPIX

ZAGREB - Željka Antunović za glasače SDP-a najpoželjniji je kandidat za novog predsjednika Gradskog odbora stranke, pokazalo je najnovije istraživanje koje je u Zagrebu provela agencija Promocija plus.

Milanović ispred Bandića

Izbori za nasljednika Milana Bandića u zagrebačkom SDP-u trebali bi se održati neposredno nakon predsjedničkih izbora, a kandidaturu za tu funkciju do sada su istaknuli Željka Antunović, Ivo Jelušić i Davor Bernardić. Prema istraživanju, 52,4 posto glasača SDP-a htjelo bi da funkciju čelnog čovjeka najjače SDP-ove organizacije preuzme Željka Antunović. Njih 23,6 posto svoj bi glas dalo Ivi Jelušiću, a 6,3 posto mladom Davoru Bernardiću. Pojedini su glasači SDP-a isticali i svoje kandidate. Predsjednik stranke Zoran Milanović tako je dobio 2,4, a Milan Bandić (koji više nije član SDP-a) 0,5 posto glasova. Kao mogući kandidat u kuloarima se u zadnje vrije spominjao i pretučeni Igor Rađenović, bivši direktor Zagrebačkih cesta, no njega nitko od ispitanika nije istaknuo kao svog kandidata.

Jelušić je loš kontrolor

Iako Antunović i Milanović i dalje nisu u najsrdačnijim odnosima, naši sugovornici sumnjaju da bi predsjednik SDP-a na sljedećim izborima mogao podržati Jelušića koji se pokazao lošim kontrolorom Bandića. Rađenoviću zamjeraju što nije išao do kraja i inzistirao na tome da se otkriju nalogodavci napada na njega.

Ne krijući zadovoljstvo, Antunović je danas rekla kako je uvjerena da će predsjednik stranke podržati “ono što je u interesu SDP-a”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:28