VELIKOGORIČKI TAJKUN

ŽELJKU ŽUŽIĆU ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR Odvjetnik Budin: 'Žalit ćemo se'

'Tražili smo da se ne određuje istražni zatvor zbog toga što je Žužić danas iznio svoju čitavu obranu'
 Bruno Konjević/Cropix

Sudac istrage Mirko Klinžić odredio je Željku Žužiću jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao što je to tražilo zagrebačko županijsko državno odvjetništvo. Obrana se tome protivila smatrajući da ne postoje razlozi za pritvaranje.

- Mi smo najprije tražili da sudac pričeka sa donošenjem odluke do 12 sati kako bi se bolje upoznao sa spisom, te smo tražili da se ne određuje istražni zatvor zbog toga što je Žužić danas na državnom odvjetništvu detaljno iznio svoju čitavu obranu, međutim, naše primjedbe su odbijene. Slijedi pisanje žalbe - rekao nam je u telefonsku razgovoru Žužićev odvjetnik Davorin Budin.

Podsjetimo, poduzetnik Željko Žužić je u 14.33 sati s lisičinama na rukama u pratnji dvojice policajaca sproveden na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj ulici u Zagrepčanki.

Željka Žužića, velikogoričkog tajkuna i vlasnika Soliduma, priveli su policajci po nalogu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva zbog sumnji u zloporabe teške nevjerojatnih 373 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama, Žužiću se na teret stavlja da je iz svoje osnovne tvrtke Solidum na spojene tvrtke koje su također u njegovu stopostotnom vlasništvu prebacio nekretnine vrijedne oko 50 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:38