KONCESIJE NA JADRANU

ŽENA BIJESNA NAKON ŠTO SU JE POTJERALI S PLAŽE 'Htjeli su mi naplatiti 30 kuna za ulaz na plažu za koju uopće nemaju koncesiju!'

 
 Facebook

Tema koncesija po priobalju i dalje se ne smiruje. Bilo da je riječ o legalnim ili pak, nelegalnim koncesijama koje pojedinci itekako koriste, svakodnevno do nas dopiru priče o domaćem stanovništvu kojemu je iz ovog ili onog razloga uskraćeno pravo da se okupa na plaži na kojoj se kupa desetljećima.

Brojni koncesionari počeli su si uzimati za pravo da stanovništvo tjeraju s plaže ukoliko ne plate ležaljke ili ne kupe sok, kao što je nedavno i bio slučaj u Opatiji, a priča u Facebook grupi Javno je dobro stiže Hvara, piše Dalmacija danas.

Naime, lokalna stanovnica požalila se kako su je u Camp Vira zaustavili i htjeli joj naplatiti ulaz na plažu 30 kuna.

Ona je, kaže, provjerila u katastru koncesija i pitala Grad Hvar imaju li dotični koncesiju koju su tražili i prije nekoliko godina, ali je nisu produživali. Dobila je negativan odgovor.

No, to koncesionare, kaže ona, ne sprječava da naplaćuju ležaljke, iznajmljuju kajake i brane ulaz domaćima, pa tako domaće stanovništvo mora ulaziti na okolni ulaz preko kamenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 13:15