ISPOVIJEST LJERKE ŠARIĆ

ŽENA IMUĆNOG VLASNIKA EUROPATRADEA 'Bivša supruga moga muža lažima se želi dočepati naših milijuna'

Šarićeva supruga tvrdi da s imućnim Zagrepčaninom živi od 1990. godine te da njezin suprug nikad nije vodio dvostruki život

Termin “ljubavnica” me vrijeđa. Jesam, bila sam ljubavnica, ali samo godinu dana, sa svojih 20 godina. Marijan je imao 33 godine kad smo se upoznali. Nakon toga smo ubrzo uzeli stan, počeli zajedno živjeti i u tom trenutku smo postali nevjenčani supružnici.

Stvar je kako tko naziva takve situacije, ali u zakonu je jako dobro definirano kada i na koji način postaje izvanbračna zajednica, kao i naziv nevjenčana supruga. Naravno da govorimo o davnoj 1990. godini, pa me stoga i čudi što netko nakon 24 godine, a toliko dugo traje moj zajednički život s Marijanom, može još uvijek upotrijebiti taj naziv.

BITKA ZA MILIJUNE Vlasnik Europatradea godinama je vodio dvostruki život i skrivao ljubavnicu

Svojim lažima bivša Marijanova supruga pokušava doći do nečega što joj ne pripada - komentirala je Ljerka Šarić, supruga Marijana Šarića, imućnog Zagrepčanina i vlasnika Europatradea te zastupnika Samsunga i još nekih poznatih svjetskih brendova tehničke robe za Hrvatsku, tekst koji je Jutarnji list objavio u ponedjeljak o “bitki za milijune” koje od njega sudskim putem potražuje bivša supruga Mara Šarić s kojom Marijan ima četiri kćeri.

Na Općinskom sudu u Zagrebu, naime, u lipnju je okončan nepravomoćni postupak kojim je utvrđeno da je Šarićev prvi brak prestao postojati 1993. godine jer je tada prestala postojati bračna zajednica s Marom, iako je do formalne rastave braka došlo 2000. godine.

Bitka za bogatstvo

Shodno tome, sud je Mari odlučio dodijeliti samo pola kuće na Tuškancu i pola vikendice u Svetom Jurju, kao njihovu stečevinu do 1993. godine. Sljedećih dana na Županijskom sudu će se raspravljati o žalbi koju je na tu odluku podnijela prva Šarićeva supruga i u kojoj se žali da ni u Zakonu o braku, a ni u bilo kojem drugom zakonu ne piše da “bračna zajednica može trajati kraće od braka, odnosno da je relevantno samo razdoblje od sklapanja braka do prestanka bračne zajednice”, kako je presudu obrazložio sudac Općinskoga suda u Zagrebu.

Marijanova supruga Ljerka poslala je redakciji Jutarnjeg obiteljske fotografije iz 90-ih godina, koje, kako kaže, dokazuju da je njihova zajednica počela puno prije. Također navodi da su se djeca iz njegovog prvog braka družila s njezinima iako sada tvrde da za nju nisu znali

U tom sudskom postupku svjedočile su Marijanove kćeri iz prvog braka. Dvije su sudu izjavile da je njihov otac sve vrijeme živio s njima u domaćinstvu te da je na dan vlastitog vjenčanja prespavao kod kuće, doručkovao, a potom otišao oženiti “tamo” neku ženu (citirane riječi iz sudskog zapisnika). Upravo to je druga stvar koja je pogodila Ljerku Šarić.

Materijalni dokazi

- Ne znam kako bih to nazvala, nego jednom notornom laži zbog koje sam zamalo pala u nesvijest. To što su rekle Ana i Marijeta je degutantno i to ne mogu shvatiti. Njihova najstarija sestra Ivona je rekla istinu i demantirala ih obje, rekavši da su znali da tata ima drugu ženu. Ne ljubavnicu, drugu ženu. Ljubavnica je osoba koja se skriva, a ja se nikad nisam skrivala, niti me je Marijan skrivao. Razmišljam da ih tužim za krivokletstvo sudu.

Pa, ja imam materijalne dokaze da lažu. Imam fotografije kako se u mom domu slikaju s mojom malom djecom, a ovdje svjedoče da za mene nisu znale. Tijekom svih tih godina, otkad nam se rodio sin Mateo 1991. godine, znali su što se događa. Neke kćeri su nas i uredno posjećivale u našem domu u Ivanićgradskoj, spavale kod nas i družile se s mojom djecom u našem domu u Dupcu, a iz tog razdoblja imam i fotografije.

I tvrdnja njegove bivše supruge da za mene nije znala je notorna laž jer je još 1991. godine dolazila do našeg stana u Ivanićgradskoj i ostavljala prijeteće poruke koje su nam susjedi uredno uručivali. U to vrijeme bila sam u visokom stupnju trudnoće te sam zbog svih stresova rodila prerano, sa sedam mjeseci, i dijete je, nažalost, deseti dan umrlo. To bi bilo naše četvrto dijete.

Zajedno u javnosti

Na svadbi Marijanova nećaka 1997. godine s Marjanom za stolom smo sjedili ja i moja djeca, a Mara je sjedila za sasvim desetim stolom. To je vidjelo još 500 uzvanika, pa kako smo se onda skrivali - priča Ljerka Šarić te dodaje da bi se Marijan i ranije razveo od Mare, ali mu je ona godinama osporavala razvod braka.

Na svadbenoj večeri 2000. godine Marijanu i Ljerki Šarić stigli su poznati gosti među kojima i pjevačice Severina i Sanja Doležal. Iako su, kako tvrde, dugo živjeli zajedno, svoju vezu nisu mogli ozakoniti jer Šarićeva prva supruga nije htjela dati razvod. Marijan i Ljerka kažu da zajedno žive od 1990. godine, a bivša supruga Mara i dvije kćeri iz braka s njom tvrde da je kod njih živio do 2000. godine. Bitku vode sudskim putem

Sve njegove kćeri iz prvog braka, ali i bivša supruga, Marijanove su zaposlenice. Međutim, Ljerka tvrdi da se zapravo radi samo o fiktivnim zaposlenjima i “da nijedna od njih u životu ne radi ništa, osim što prima plaću”.

Bitna su djeca, ne novac

- Sve svoje kćeri i bivšu suprugu Marijan je zbrinuo na najbolji način. Svakoj kćeri kupio je luksuzni stan i auto, a najstarijoj kćeri i kuću u Dupcu. Koliko mogu, pokušavam svojoj djeci usaditi razmišljanje da je, bez obzira na sve što imaju, važno da završe fakultet i steknu radne navike jer sam i ja s 19 godina radila u Njemačkoj, u operacijskoj sali, kao medicinska sestra te zatim deset godina u Kliničkoj bolnici Dubrava. Tako sam odgajana, pa i njih tako odgajam. I hvala Bogu na toj djeci, i unučadi, jer oni su naše pravo bogatstvo. Pokraj toga sve ove bitke za milijune postaju mizerne - priča Ljerka Šarić.

Marijan Šarić je podrijetlom iz Grabovice, kao i njegova bivša supruga Mara s kojom se 1978. godine oženio u Njemačkoj. Tijekom 80-ih je tamo pokrenuo biznis s trgovinom tehničke robe, koji je nastavio u Hrvatskoj. Ubrzo je na hrvatsko tržište uveo Samsung i obogatio se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 19:59