UŽAS NA KAŠJUNI

Žena koju je na plaži u Splitu udario grom je Britanka: Ima teške opekline i ozljedu glave, u teškom je stanju

Žena je s ozljedom glave prevezena na Hitni interni prijem u KBC Split

Splitska plaža, Ilustracija

 Nikola Vilić/cropix/cropix/

Žena koju je u subotu na splitskoj plaži Kašjuni pogodio grom, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, državljanka je Velike Britanije, u 40-im godinama života.

Nakon što je reanimirana na plaži, nesretna turistkinja je s teškiim opeklinama i ozljedom glave prevezena u splitsku bolnicu. Nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja.

Prema novim informacijama, ženu grom ipak nije pogodio dok je bila u moru, već na plaži, gdje je bila u društvu svoje kćeri.

Kako također neslužbeno doznajemo Slobodna, Britanka je imala sreću u nesreći što joj je u pomoć odmah, do dolaska Hitne pomoći, priskočio medicinski tehničar koji se nalazio u blizini, na cesti iznad Kašjuna. Tamo su dežurne medicinske ekipe dežurale zbog triatlonaca koji su sudjelovali na utrci ‘Marjanski đir‘ te su prolazili tom rutom.

Muškarac je navodno odmah kada je shvatio što se događa dojurio na plažu te pružao pomoć 40-godišnjoj turistici do dolaska tima Hitne pomoći.

Policija i dalje provodi očevid na mjestu događaja, a u tijeku je i ispitivanje svjedoka.

O slučaju se oglasila i PU Splitsko-dalmatinska:

‘​U 15:15 sati zaprimljena je dojava iz bolnice da je zatražen dolazak hitne medicinske pomoći na plažu Kašjuni gdje je ozlijeđena jedna osoba navodno od udara groma. Ženi je pružena liječnička pomoć na mjestu događaja i prevezena je u bolnicu gdje je zadržana na daljnjem liječenju, životno je ugrožena. Na mjestu događaja obaviti će se očevid i u tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ove nesreće‘, izvijestili su iz policije.

Vjerojatnost da će vas u životnom vijeku udariti grom je jedan je naprema 6250. Naime, činjenica je da u svijetu godišnje zbog toga smrtno strada 24 tisuće ljudi, a teško ozlijeđenih biva oko 240 tisuća. Smrtnost od udara groma je između 10 i 30 posto, a više od pedeset posto preživjelih ima značajne tegobe nakon toga. Najčešće je riječ o oštećenjima živčanog sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:06