U POTPUNOM ŠOKU

ŽENA KOJU JE TJEŠIO PREMIJER 'Ostala sam bez riječi kad je ovaj užas usporedio s puknutom cijevi'

Kad sljedeći put dođe, pitanja ću zapisati na papir, kaže Ljiljana Markešinović-Jerković
 Vlado Kos / Cropix

Ljiljana Markešinović-Jerković (57), domaćica iz Rajeva Sela koja se Zoranu Milanoviću požalila na probleme u isušivanju kuće, od jučer ujutro prima čestitke sumještana za pitanja koja je postavila premijeru. Njegov odgovor kako “zna koliko traje isušivanje jer je i njemu jednom pukla cijev u stanu” iznenadio je i samu Lj. Markešinović-Jerković.

- U prvom trenutku nisam znala što bih mu odgovorila pa sam možda bila malo i cinična i rekla mu: ‘Vama je pukla cijev. Super’. Pomislila sam kako mu je samo palo na pamet da uspoređuje malu poplavu u svom stanu s ovom katastrofom. I dok sam razmišljala, on je nastavio pričati o problemima s parketima koje nije mogao promijeniti. Tu sam ostala bez riječi, pozdravili smo se, zagrlili i delegacija je otišla.

Što ste ga još htjeli pitati?

- Žao mi je što mu nisam odgovorila: ‘Vama je pukla cijev, a nama već mjesec dana puca mozak od problema’. Mislim da se premijer malo zaletio tom svojom pričom o cijevi, ali nitko mu to ovdje nije uzeo za zlo.

Kakvi su danas u selu komentari njegova posjeta?

- Znate kako je - sto ljudi, sto ćudi. Kad je o meni riječ, drago mi je da je došao među ljude jer mislim da je time pokazao da se brine za nas. Svaka mu čast i neka dođe opet kako je obećao.

MILANOVIĆ TJEŠIO ŽENU KOJOJ JE POTOPLJENA KUĆA 'I meni je lani pukla cijev u stanu'

Premijer je rekao da će se vratiti za deset dana. Hoćete li ga opet nešto pitati?

- Sigurno, ali sada ću zapisati na papir pitanja da se ne zbunim. Prvo ću ga pitati zašto do nas nisu došle neke praktične stvari koje su bile donirane, a priča se da su završile u Obrenovcu. Ljudima ovdje trebaju kreveti, kauči...

Vi ste se požalili na vodu za piće koja je prljava i na isušivač koji sporo radi.

- Da, voda u cisternama nije za piće, a znate koliko košta litra. Taj majmun od isušivača toliko je spor da ga već svi zovemo majmun. Nemam nijedna vrata i prozore, pa sam ulaze obložila najlonom da bi bolje radio, ali ni to ne pomaže. Izvuče samo tri litre za deset sati. Jedan je čovjek nudio puno bolje isušivače kojih negdje ima, ali nitko nam ne zna odgovoriti gdje su. Možda negdje leže u skladištu.

Eto vam još jednog pitanja za premijera?

- Da. Jedva čekam da opet dođe i pozvat ću ga u svoju kuću da vidi kako taj isušivač radi. Ako je to njemu dobro, evo ja mu se nudim da mu dođem u Zagreb s takvim aparatom isušiti parkete kad mu sljedeći put pukne cijev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:03