StoryEditor
NESREĆA U BJELOVARU

ŽENA PALA NA LEDU I OZLIJEDILA SE, GRAD JOJ MORA PLATITI 50.000 KN ODŠTETE Tijekom parnice pokušali se 'oprati' od svake odgovornosti, nije im uspjelo

 
 Goran Mehkek / Ilustracija / CROPIX

Bjelovarčanka V. P. dobit će od Grada Bjelovara najmanje 50 tisuća kuna odštete zbog pada na zaleđenom pločniku i biciklističkoj stazi, presudio je nepravomoćno Općinski sud u Bjelovaru, Stalna služba u Čazmi, a piše portal Bjelovar.live.

Nesretni događaj zbio se 14. siječnja 2016. kad je žena bila na putu za posao u jednu bjelovarsku školu gdje radi kao spremačica. Oko 6.15 sati sišla je s bicikla jer se po nogostupu i biciklističkoj stazi u Ulici Milana Šufflayja nije mogla voziti zbog leda.

Poskliznula se i pala ispred jedne kuće pri čemu je teško ozlijedila desno rame te snažno udarila glavom o tlo. Završila je na kirurgiji bjelovarske Opće bolnice, a potom je na bolovanju provela nekoliko mjeseci. Grad Bjelovar se tijekom parnice pokušao ”oprati” od svake odgovornosti za njezin pad, pozivajući se na gradsku Odluku o komunalnom redu prema kojoj su led i snijeg na pločnicima ispred svojih kuća dužni čistiti njihovi vlasnici. No kako je vlasnica kuće ispred koje se spremačica ozlijedila preminula dan ranije, odgovornost je pala na Grad Bjelovar, piše Bjelovar.live.

Kako stoji u presudi, Grad je dužan tužiteljici podmiriti 21.500 kuna sudskih troškova te na ime imovinske i neimovinske štete isplatiti 12.500 kuna, ne računajući kamate koje teku od kolovoza 2016. godine kad je podignuta tužba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 18:31