‘ZOLJA S MAJSKIH POLJANA‘

Žena u kući kod Gline pronašla arsenal, policija: To je oružje s fotografije koja je kružila Twitterom

Mještanka je pozvala policiju nakon što je u kući pokojnog člana obitelji otkrila značajnu količinu oružja i eksploziva
 Twitter

Arsenal ilegalnog vojnog naoružanja, streljiva i eksploziva policija je u srijedu, nakon dojave mještanke, pronašla u kući u Glinskim Poljanama, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

Mještanka je pozvala policiju nakon što je u kući pokojnog člana obitelji otkrila oružje i eksploziv koje je potom zbrinuo službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Utvrđeno je da se radi o vojnom automatskom puškomitraljezu, ručnom bacaču raketa, tzv. zolji, tromblonskoj osvjetljavajućoj mini, minobacačkoj mini, 7,2 kilograma vojnog eksploziva TNT, 17 lovačkih patrona, 90 komada pištoljskog streljiva i 477 komada puščanog streljiva.

Policija navodi da je riječ o oružju čija se fotografija proteklih dana pojavila na jednoj društvenoj mreži uz komentar "Pozdrav od zolje s Majskih Poljana". Obavljenim provjerama utvrđeno je da se ne radi Majskim Poljanama, već o lokaciji i oružju iz dragovoljne predaje oružja u Glinskoj Poljani, što je zahtijevalo angažman 30 policijskih službenika, navode u priopćenju.

Policija apelira na sve građane koji u svojim domovima još čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva, da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 12:45