VATROGASAC HEROJ

Žene i djecu u vikendici opkolila vatra, a onda se na vratima pojavio ‘Super-Mario‘: ‘Plakali su i bili u šoku...‘

Tek što su jednu dramu uspješno okončali, u blizini su primijetili da gori krov kuće gdje su boravili turisti

Mario Jozić

 Privatna arhiva/Cropix

Mario Jozić iz Vodica jedan je od 150 vatrogasaca koji su se jučer uključili u borbu s buktinjom na području Grebaštice kod Šibenika, a koja je progutala nekoliko automobila i kuća, piše Slobodna Dalmacija.

Iscrpljen i umoran nakon borbe s vatrenom stihijom sjeo je uz cestu da uhvati zraka. Zajedno s kolegama iz JVP Vodice tijekom dana je spasio dvije žene i dvoje djece, inače turiste iz Češke i Slovačke, iz kuće opkoljene vatrom.

image

Mario Jozić

Privatna arhiva/

U razgovoru za 24sata potvrdio je da je upravo on na fotografiji. "Djeca su plakala, žene su bile u šoku", prisjetio se dramatičnih trenutaka. Njega i kolege nazvao je vlasnik apartmana i zamolio ih da dođu jer on u tom trenutku nije bio doma.

Ženama koje je spasio nažalost su već izgorjeli auti, a one se vjerojatno nisu usudile izaći iz kuće. Kada su došli, stavili su im mokre krpe i uspjeli ih izvući na sigurno.

Najvažnije je, ističe, da su živote uspjeli spasiti. Tek što su jednu dramu uspješno okončali, u blizini su primijetili da gori krov kuće gdje su boravili turisti. "Teško je, spasiš ljude, a odmah se bacaš na gašenje jer gori posvuda", kaže Mario koji je profesionalni vatrogasac od 2012. godine, a ovo mu je već drugi veliki požar u Grebaštici.

Ističe da je stanje u Grebaštici sada puno bolje, a njemu slijedi malo više odmora jer uskoro stižu nove snage na teren.

U požaru su izgorjele kuće, automobili, a četiri su osobe nažalost ozlijeđene. Situacija je u jednom trenutku bila katastrofalna te je nastala ogromna panika među mještanima, ali i kupačima. Vatrena buktinja u jednom trenutku se okrenula i prema Primoštenu, piše Slobodna Dalmacija.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. veljača 2024 15:58