KRAV MAGA

Žene na besplatnom seminaru učile kako se obraniti od znatno snažnijeg napadača

Nažalost, većina žena u nekom trenutku doživjela je verbalne prijetnje i uvrede, a mnoge su iskusile i fizičko nasilje

Krav Maga

 Privatna arhiva

U subotu, 25. studenoga, obilježio se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. S obzirom na to da je nasilje i dalje zastupljeno u brojnim oblicima, važno je nastaviti javno govoriti i djelovati kako bi se podigla svijest i pojačala edukacija o preventivnom ponašanju.

A u tome pomaže i Krav Maga, cjeloviti sustav samoobrane koji uči kako reagirati preventivno, kako prepoznati znakove predstojećeg napada, kako se suočiti s osobom u konfliktnim situacijama te kako se obraniti od znatno snažnijeg napadača.

image

Krav Maga

Privatna arhiva

Krav Maga Hrvatska nekoliko puta godišnje, na različitim lokacijama, održava besplatne seminare i edukacije za žene, kako bi svaka od njih naučila osnove te se osjećala sigurnije i samopouzdanije.

Podršku ovakvim događajima već tradicionalno je pružio i Grad Ivanić-Grad, pa se i ove godine ondje održao besplatan seminar, a velikim odazivom žene su još jednom pokazale da se mogu suočiti sa svim izazovima.

Na seminare u organizaciji Krav Maga Ivanić-Grada, čiji je osnivač i instruktor Mario Kajtazi, dobrodošle su sve žene, neovisno o dobi, predznanju ili kondiciji.

image

Krav Maga

Privatna arhiva

Nažalost, većina žena u nekom trenutku osjetila je strah za vlastitu sigurnost, najčešće zbog verbalnih prijetnji i uvreda, a mnoge su iskusile i fizičko nasilje.

Krav Maga samoobrana bazirana je na prirodnim refleksima i jednostavna je za učenje, a žene se prije svega educira kako poslušati svoju intuiciju.

Naime, pravovremenim uočavanjem znakova napada mogu se spriječiti daljnje eskalacije. Upravo zbog toga žene uče tehnike i taktike prevencije, ali i kako verbalnom te neverbalnom komunikacijom preuzeti kontrolu u stresnim situacijama.

image

Krav Maga

Privatna arhiva
image

Krav Maga

Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:46