APSURD

ZET na displeju ispisivao podršku Baby Lasagni, a pogledajte što se dogodilo u srijedu! Zagrepčani bijesni: ‘Nigdje ni slova!‘

Od 7.50 pa daleko do iza devet sati ujutro, zbog nestanka električne energije, obustavljen je bio tramvajski promet

Jutros usred tramvajskog kolapsa, na displeju piše normalni vozni red i nema informacije o izmijenjenim trasama

ZET se baš potrudio ovaj vikend - displeji na tramvajskim i autobusnim stanicama, oni koji bi inače trebali služiti za prometne informacije, dva dana bili su u znaku podrške Baby Lasagni, pa se tako na njima tijekom cijele subote moglo čitati "Rim tim tagi dim", dok je poruka u nedjelju glasila "Bravo Baby Lasagna".

Zaista lijepo, a onda se u srijedu ujutro Zagrebački električki tramvaj vratio na tvorničke postavke, one koje ne podrazumijevaju davanje informacija putnicima, jer to valjda nije niti zadaća tog gradskog poduzeća.

Do tog smo zaključka stigli nakon što nam se obratilo nekoliko čitatelja, nesretnika, koji su u srijedu ujutro javnim prijevozom namjeravali stići na posao, ili kakvo drugo odredište, ali to je bila prava lutrija.

Naime, od 7.50 pa daleko do iza devet sati ujutro, zbog nestanka električne energije, obustavljen je bio tramvajski promet Savskom u oba smjera, Vukovarskom do Držićeve avenije te Vodnikovom ulicom, većina je tramvaja bila preusmjerena na nepoznate rute, a brojni putnici gužvali su se na pretrpanim stanicama te nisu shvaćali što se to točno u prometu događa.

image

ZET-ov displej u subotu kad je na njemu pisao naziv pjesme Baby Lasagne

Vozni red

Nisu shvaćali zbog dosta tužnog razloga - jer na displejima, koji inače služe za davanje informacija putnicima, nije bilo nikakve obavijesti o tome da je došlo do zastoja u prometu, a na većini njih prikazivao se normalni vozni red, kao da nema nikakvih problema, i kao da sve ide svojim uobičajenim tijekom.

image

Jutros usred tramvajskog kolapsa, na displeju piše normalni vozni red i nema informacije o izmijenjenim trasama

"I ne samo to, nikakve obavijesti nije bilo niti na tramvajima, a niti na displejima unutar tramvaja, na kojima se prikazivao normalni vozni red. Tako sam na Kvatriću - gdje na vanjskom displeju nije bilo nikakve informacije - sjela u "peticu", na kojoj je pisalo da vozi za Prečko, a vozač koji je tada znao da je u gradu kaos te kako ne može skrenuti na Vukovarsku prema Savskoj, nije imao nikakve potrebe putnike obavijestiti o promjenama. Naprosto je, kad je došao do Vukovarske, skrenuo u drugom smjeru, prema Žitnjaku, i tada na mikrofon ponosno rekao ‘idemo za Žitnjak‘", ispričala nam je jedna čitateljica te poslala fotografiju displeja na Kvaternikovom trgu u vrijeme prometnog kolapsa.

Korisna funkcija

Na njemu sve ide kao po špagi - prva navodno stiže "sedmica", za tri minute "jedanaestica", nakon toga "petica", za koju i na displeju piše da ide za Prečko, a zadnja je u devet sati i četiri minute još jedna "petica" - također za Prečko, do kojeg bi mogla doći eventualno ako ima krila.

O tome da je prometni kolaps nigdje niti slova, i to samo tri dana nakon što je ZET pokazao da, ako to doista želi, na tim, prema besmislenosti opjevanim displejima, ipak može putnicima davati informacije, kako je u stanju gore napisati i nešto više osim pogrešnog voznog reda, te da negdje u nekakvim ZET-ovim uredima ipak postoji neki softver uz pomoć kojeg displej može dobiti neku korisnu funkciju.

Tu smo gradsku tvrtku stoga zapitali postoji li neki konkretni razlog zašto je ZET bio u stanju preko displeja bodriti Baby Lasagnu, ali nema volje pružati prometne informacije putnicima, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga primimo.

Ili se za te informacije prvo potrebno prijaviti na Eurosong?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 06:54