INCIDENT

ZET-ov vozač zvao policiju zbog buntovnog putnika bez maske, u vlaku se ne nose: Pa nije fašnik

Na zagrebačkom Kvatriću je već s prvim zrakama sunca jutros došlo do nepoštivanja mjera
Prizor iz ZET-ovog tramvaja
 Damjan Tadić/Cropix

Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice, pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.

Odluka je to koja je stupila na snagu danas, 25. lipnja i koju je potpisao potpredsjednik vlade i ministar Davor Božinović. Takva obavijest može se vidjeti doslovno posvuda jer briga za zdravlje ljudi je na prvom mjestu, međutim, na zagrebačkom Kvatriću je već s prvim zrakama sunca jutros došlo do nepoštivanja mjera.

Naime, oko 6 sati u autobus linije 217 ušao je putnik bez maske. Vozač ga je upozorio na propise i da masku mora imati, ali je putnik nastavio negodovati pa je došlo do verbalne prepirke koja je trajala i trajala.

Vozač je u jednom trenutku, vidjevši da putnik ne odustaje od svoje nakane da se vozi bez maske, obavijestio nadležni ZET-ov centar za dojave koji je, odmah, obavijestio policiju. Ali se do dolaska policijskih službenika buntovni putnik, na radost ostalih putnika koji su već kasnili na svoja odredišta, udaljio u nepoznatom smjeru.

I na terminalu u Zaprešiću je jutros bilo burno. Iako su prolaznici mislili da je došlo do incidenta vozača i jednog od putnika, jer je vozač ZET-a viđen u kolima Hitne pomoći, a kraj njih je bilo i policijsko vozilo, doznajemo da je jutros vozaču pozlilo te je udario glavom u šipku. Razloge obje intervencije potvrdili su nam iz ZET-a.

Što se tiče dosadašnje situacije u javnom gradskom prijevozu, čini se da se putnici u većini slučajeva pridržavaju odluka Stožera. U vlaku HŽ-a su, međutim, kaže nam jedna čitateljica "viđeni putnici bez maske i nikom ništa".

- Jutros sam koristila vlak za odlazak na posao i u Podsusedu je u vlak ušla žena bez maske kojoj je kontrolor očitao kartu i otišao. Pitala sam je gdje joj je maska, a na to mi je odgovorila: 'Pa nije fašnik da ju nosim'. Zar smo svi mi ostali idioti? Od maske koju sam intenzivno nosila dva mjeseca sam dobila alergiju, ali zdravlje je na prvom mjestu i odluke se moraju poštivati. Uostalom, treba se poštivati i vrijeme ostalih putnika a ne se inatiti i ne nositi masku - rekla nam je čitateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:37