OVO JE STRAŠNO

Zgrada MUP-a u Heinzelovoj se raspada: Iz stropa vire kabeli, pisoari su omotani vrećama, probija vlaga...

Snimke na društvenim mrežama objavljuju zgroženi građani. Najgore im je što do ženskog WC-a moraju prolaziti pokraj muškaraca koji uriniraju

Zapuštena zgrada MUP-a u Heinzelovoj

 čitatelj/

Društvene mreže posljednjih su tjedana preplavljene fotografijama koje su šokirani građani snimili tijekom posjeta zgradi MUP-a u Heinzelovoj ulici, koje dokazuju da se zgrada polako raspada.

Raspada se uglavnom zato što je slabo održavaju, pa je tako na jednom od prozora vidljiva obavijest "Prozor nije u funkciji, ne dirati". Građani tvrde da ta obavijest na prozoru stoji već više od godinu dana, što znači da upravo toliko nikome u MUP-u nije palo na pamet popraviti najobičniji prozor.

image

Sa zgrade otpadaju pločice, vjerojatno od vlage

čitatelj
image

Na stropu je očito bila nekakva vlaga

čitatelj
image

Prozor navodno nije u funkciji preko godinu dana, i nitko ga ne popravlja

čitatelj

Ipak, to nije tako čudno kad se pogledaju ostale javno objavljene fotografije građana koji su tamo došli riješiti nešto što zahtijeva birokracija. Na jednoj se vidi kako se raspadaju i ploče na spuštenom stropu, i to vrlo vjerojatno nakon izlijevanja vode jer se vide tragovi vlage, a ispod vire kabeli i žice.

image

Stolice nisu baš primamljive za sjedenje

čitatelj
image

Na stropu nedostaje jedna ploča

čitatelj

Stolice koje vjerojatno služe građanima dok čekaju pohabane su toliko da nisi siguran smiješ li na njih sjesti. U dijelu čekaonice vidljivo je da stolice nedostaju - vrlo vjerojatno su se uništile, a nikome nije palo na pamet popraviti ih ili nabaviti nove, a na dijelovima zgrade otpadaju i pločice, vrlo vjerojatno zbog vlage.

image

Poplavljena jedna kabina, druga ne radi

čitatelj
image

I muškarci i žene koriste isti sanitarni čvor

čitatelj

Muško-ženski WC

Možda i najgore prizore zabilježila je posjetiteljica koja se odvažila poslužiti sanitarnim čvorom za stranke. Naime, iako je uobičajeno da postoji ženski i muški sanitarni čvor, u Heinzelovoj su odlučili utrpati ih zajedno, i to tako da posjetitelj mora proći kroz prostor u kojem su pisoari da bi došao do klasičnih zahoda namijenjenih i ženama.

image

Nakon što su se stolice raspale, nove nisu stigle

čitatelj
image

Od četiri pisoara tri su zamotani vrećama

čitatelj

Većina tih pisoara iz nekog je neobjašnjivog razloga omotana plastičnim vrećama, tako da je u funkciji zapravo samo jedan, a jedna od dviju kabina u kojima su zahodi je zaključana, pa je strankama na raspolaganju samo jedan. U vrijeme posjeta ove čitateljice ta je kabina bila poplavljena, da ne spominjemo da uz druge nedostatke nije bilo ni papira.

Jutarnji list kontaktirao je predsjednika Sindikata policije Dubravka Jagića, koji nam je rekao da je Sindikat opisane situacije svjestan te da upozorava na loše uvjete koji vladaju u radnim prostorima MUP-a, u koje se malo ulaže.

- Sad je počela obnova zgrada u Petrinjskoj i drugih prostora u centru grada, a nadamo se da će se i ovdje nešto promijeniti - kratko je rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 12:21