ČESTITAO NA POBJEDI

Žigmanov se nada da Milanovićeva pobjeda neće promijeniti odnos prema Hrvatima u Srbiji

Na fotografiji: Tomislav Žigmanov
 Tomislav Krišto / CROPIX

Čelnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov nada se da će Hrvati u Srbiji ostati u fokusu interesa hrvatskih vlasti i nakon pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima.

Žigmanov je u srijedu na svome Twitteru čestitao Milanoviću na pobjedi i ustvrdio da je i na tim izborima Hrvatska dokazala da je "visoko konsolidirana demokracija".

U dodatnoj izjavi Radio televiziji Vojvodine (RTV) kazao je da se nada da će Hrvati u Srbiji ostati u fokusu interesa vlasti u matičnoj domovini.

"Vjerujemo da će hrvatska politika bez obzira na personalne promjene na čelu države i dalje biti živo i djelatno zainteresirana za položaj hrvatske zajednice i da će se suradnja koju smo uspostavili, potpora koju su dobivali – nastaviti", poručio je čelnik DSHV-a.

Nadamo se "da će novi predsjednik RH Zoran Milanović biti za to zainteresiran, kako u bilateralnim odnosima sa Srbijom tako u izravnoj komunikaciji s institucijama hrvatske manjine", dodao je.

Kada su u pitanju budući hrvatsko-srpski odnosi, Žigmanov smatra da bi Milanović trebao "balansirano i diplomatski stvarati okvir, platformu za suradnju i odnose sa Srbijom".

U Vojvodini, pobjedu Zorana Milanovića pozdravila je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka.

"Vaša pobjeda poticaj je svim demokratskim i progresivnim snagama u našoj regiji. Očekujem da ćete biti veliki zagovornik ubrzavanja europskog puta svih zemalja regije. U tome ćete imati punu podršku Lige socijaldemokrata Vojvodine", poručio je Čanak Milanoviću i dodao da suradnja Hrvatske i Srbije u budućem razdoblju mora biti mnogo bolja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:02