DRŽAVNO VLASNIŠTVO

Žinić: ‘U ovoj sam kući posve legalno, nema ništa sumnjivo, kao i u aferi s obnovom‘

‘Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline‘, kaže župan
Ivo Žinić
 Screenshot HRT

- Uz sve ove probleme s potresom kuća je postala glavna tema. Ja se u ovoj kući nalazim od oslobođenja grada, gdje smo kao i preko 2000 drugih obitelji dobili kuću na korištenje, a kasnije dobili mogućnost da kao hrvatski branitelj dobijem tu kuću u darovanje. Slijedom okolnosti, promjenom zakona i pravila, to se nije dogodilo i sad sam se našao u neprilici, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog".

Župan Ivo Žinić našao se u središtu medijske pozornosti zbog kuće u državnom vlasništvu u Glini u kojoj s obitelji živi od 1995. godine. Dobio ju je na privremeno korištenje, a do 2008. za nju je plaćao mjesečni najam, navodno u iznosu od 100 kuna. Od tada, posljednjih 12 godina, u njoj živi bez plaćanja najma.

Jučer je za medije bio nedostupan za komentar, a jutros je to prvi puta komentirao. Rekao je kako je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno, posve legalno te vjeruje kako će se sve ubrzo razjasniti jer, kako je rekao, nema ništa sumnjivo.

- U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline. Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno rješenje, ja ne znam što se dogodilo, rekao je župan Žinić u emisiji "U mreži Prvog" koja je na temu početka drugog polugodišta školske godine, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2023 02:34