ŽIVI BESPLATNO

Žinić već 26 godina živi u državnoj kući, a najam od 100 kuna mjesečno plaćao je samo osam godina

Promjenom zakona upravo Ivo Žinić sada treba donijeti odluku o tome ima li pravo i dalje koristiti državnu kuću
Ivo Žinić
 Marko Todorov/Cropix

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) u imovinskoj kartici prijavio je plaću od 18.091 kuna i navodi da je vlasnik kuće od 100 četvornih metara u Runjaninovoj ulici u Glini koju je, kako piše, dobio darovnim ugovorom. U kući je prijavljena i njegova obitelj, piše portal 24 sata.

U imovinskoj je kartici naveo da je tu kuću dobio darovnim ugovorom. No, država tu kuću nikad nije darovala iako tako piše u Žinićevoj imovinskoj kartici, a kako bi se utvrdilo ima li njegova obitelj pravo na tu kuću, pokrenuta je revizija, otkriva 24 sata.

Naime, Žinićeva obitelj je 1995. dobila pravo na korištenje te kuće, a državna agencija APN otkupila kuću od prijašnjeg vlasnika 1999. godine te je sa Žinićima 2000. sklopila ugovor o najmu od 100 kuna mjesečno. Taj je najam aktualni sisačko-moslavački župan plaćao tek osam godina.

Naime, Žinić je 2008. godine bio ravnatelj uprave za integrirani regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja, a APN je tom ministarstvu 2008. godine prepustio, među ostalim, i tu kuću u kojoj već 26 godina živi Žinićeva obitelj. Ugovor o najmu tada je raskinut pa obitelj sisačko-moslavačkog župana od tada u kući živi - besplatno.

Kad se zakon opet promijenio, Ured državne uprave Sisačko-moslavačke županije trebao je provjeriti imaju li oni u i dalje pravo na korištenje te kuće, no odgovora nema ni nakon 14 mjeseci, piše 24 sata.

Novom promjenom zakona prema kojem su Uredi državne uprave u županijama pripojeni županijama, što znači da upravo Ivo Žinić sada treba donijeti odluku o tome ima li pravo i dalje koristiti državnu kuću te udovoljava li svim kriterijima za nastavak korištenja te kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:52