SVAĐA UNUTAR STRANKE

Živi zid o Runtićevim optužbama: Došlo je vrijeme kada ćemo na sudu morati rješavati takve klevete...

S lijeva na desno: Hrvoje Runtić, Ivan Pernar, Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi, Branimir Bunjac, Marin Škibola
 Srđan Vrančić / Damir Krajac / Nikša Stipaničev / Hanza Media

Supredsjednik Živog zida i jedan od njihovih osam saborskih zastupnika Hrvoje Runtić (43) optužio je stranačko vodstvo da su ga pokušali podmititi nakon što je u stožeru stranke slučajno vidio žute kuverte s novcem donatora kojih nema na njihovom službenom popisu.

"Krivo su me procijenili. Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao - kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada petsto eura tjedno da imaš za troškove’", ustvrdio je Runtić u nedjeljnom izdanju Jutarnjeg lista.

O tome čije su kuverte s novcem, u čijem je džepu novac završio, Runtić je odbio javno otkriti te kazao da to ostavlja policiji i Uskoku.

Runtić i njegova djevojka Mihaela Varga u sukobu su s vodećim trojcem stranke: Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi te ih optužuju da su zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima, piše Nedjeljni Jutarnji.

Ni Sinčić ni Lovrinović u nedjelju navečer nisu bili dostupni za komentar, dok je Hrvoje Runtić poručio tek da do utorka neće izlaziti u javnost s drugim informacijama niti pojašnjenjima.

Na Facebook profilu Živoga zida objavljeno je kako dosad nijedan član Glavnog odbora Živog zida "nije reagirao na stotine laži koje su kolale niti se itko upuštao u pravne bitke". Ali, kako navode, došlo je vrijeme kad se na sudu te klevete moraju rješavati jer očito je napadi neće stati.

Najavljuju stoga da će se početi braniti od terora koji trpe već predugo. "Jer sad više nismo samo mi na meti. Sad je na meti i profesor Lovrinović, i naš PR tim, i svi koji imaju veze s nama", objavili su u svom postu. Poručili su i kako će svi oni koji sudjeluju u lažima i klevetama, snositi odgovornost za svoje postupke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 11:25