SAN IM SE OSTVARIO NA BADNJAK

ŽIVOT BEZ STRUJE Marina Lovrić Merzel pomogla obitelji koja je 15 mjeseci živjela uz svijeće

'Grad i socijalne službe odbile su nam pomoći. Živjeli smo u mraku od 446 kuna dječjeg doplatka'
 Mate Piškor

SISAK - Badnjak prošle godine za dvije djevojčice iz Siska, stare pet i deset godina, bio je jedan od najsretnijih dana u životu. Toga su dana u njihovoj kući u Teslinoj ulici u Sisku ponovio počele svijetliti žarulje. Zahvaljujući pomoći Sisačko-moslavačke županije obitelj Paunović - Mehulić, dvije djevojčice, te majka Barbara i otac Damir, koja je 15 mjeseci živjela doslovce u mraku, bez električne energije, sada može normalnije živjeti.

- Jedina koja nas nije odbila kada smo tražili pomoć bila je županica Marina Lovrić Merzel. Kada smo joj u zgradu županije rekli da smo oboje bez posla, da imamo dvoje male djece, da nemamo struje, da nam je prošlog proljeća poplava gotovo uništila kluću, rekla je da će županija pomoći da dobijemo struju. Odbili su nam pomoći u gradu Sisku, i u socijalnim službama, te smo živjeli u mraku, od 446 kuna dječjeg doplatka i onoga što moj suprug Damir i ja zaradimo čisteći kuće i stanove i radeći sve što nam netko omogući, rekla je u srijedu prijepodne ganuta do suza, Barbara Paunović, zahvaljujući županici koja je došla posjetiti njezinu obitelj i uvjeriti se da su dobili struju i da sada imaju koliko-toliko normalne uvjete za život.

- Nije normalno da danas u Sisku, u kući koja je manje od 1000 metara od strogog centra grada, žive obitelji bez struje, vode, kanalizacije, bez osnovnih uvjeta za život. Mi iz županije naprosto smo morali pomoći ovoj obitelji, a pozivam gradonačelnike gradova i načelnike općina u Sisačko-moslavačkoj županiji da se malo više okrenu oko sebe i pomognu najugorženijima, najpotrebitijima. Ova je obitelj bez prihoda, njihova kćer uči uz svijeću, nisu mogli gledati televiziju i mi smo učinili što smo mogli, rekla je županica Marina Lovrić Merzel.

Damir Mehulić bez posla je od travnja prošle godine, kada je dobio otkaz u drvnoj industriji PANA u Turopolju. Prije toga Damir je radio u Željezari i u brodogradilištu, dok je Barbara Paunović bez posla već dvije i pol godine.

- Ja sam sama dala otkaz u Sisciji, jer sam dobivala plaću manju od tisuću kuna. Više sam zarađivala čisteći kuće i stanove, no sada ni tu nema posla, jer je mnogo nas bez pola koji nudimo svje usluge čišćenja, a vlasnici stanova i kuća imaju sve manje novaca pa ne mogu platiti usluge čišćenja, kaže Barbara. Obitelj je lani zadesila još jedna tragedija, poplava im je gotovo uništila kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:38