POSRNULI ŽUPAN

Život Matije Posavca nakon uhićenja: ‘U lošem je stanju, žao mu je, odrekao se prava na plaću‘

O slučaju Matije Posavca oglasili su se njegov odvjetnik i zamjenik, koji u ovom trenutku vodi županiju
Matija Posavec

Matija Posavec pet dana nakon uhićenja, priznanja da je uzeo mito i ostavke na mjestu župana, nije baš u najboljem stanju. To je u programu N1 televizije rekao odvjetnik posrnulog župana Davorko Zlatarek.

- U lošem je stanju, jako mu je žao. U ovom trenutku ne razmišlja o politici, a odrekao se i prava na plaću koje ima. Još nije donio odluku o aktiviranju saborskog mandata. - rekao je Zlatarek.

O slučaju Posavca za N1 se oglasio i zamjenik župana Josip Grivec. On je rekao kako se kratko uspio i sastati s Matijom Posavcem.

“Stvari funkcioniraju potpuno normalno, s obzirom na to da sve službe znaju svoj posao i svaka institucija, ustanova, mora biti spremna funkcionirati po inerciji bez obzira na čelne ljude. Naravno da smo svi bili iznenađeni i nije nam lako, ali kao županija smo ok", rekao je.

"Matija i ja smo se kratko sastali. On nije baš u formi, no neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo", navodi.

"Nismo uopće razgovarali što se tiče ovog dijela zbog čega je bilo hapšenje. On je ostavku podnio u petak, u subotu smo mailom obavijestili naše službe, Ministarstvo pravosuđa i uprave, a u ponedjeljak i Vladu. Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se”, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 21:04