IMOVINSKE KARTICE

Život na visokom nivou sudaca Ustavnog suda: Šeparović 5 stanova i 500.000 eura ušteđevine

Šokirali su nas ovih dana zahtjevom za luksuznim namještajem, novi šok je njihova privatna imovina

ZAGREB - Ustavni sudac Miroslav Šeparović vlasnik je pet stanova, dviju vikendica i jedne kuće, njegov kolega Mato Arlović prije mjesec prijavio je kupovinu trećeg stana vrijednog gotovo milijun kuna.

Stan za milijun kuna

Arlović je kupio i novi automobil, a i sutkinja Slavica Banić nedavno je postala vlasnicom novog stana od nešto više od milijun kuna.

Riječ je tek o djeliću podataka što su ih u svojim imovinskim karticama naveli ustavni suci, koji su ovih dana šokirali javnost raspisivanjem natječaja za nabavu skupocjenog i luksuznog namještaja od ebanovine za opremanje renoviranih ureda na Markovom trgu.

Vlastoručno upisali

Da ista ta šokirana javnost stekne potpunu sliku o tome tko nam to sudi na Ustavnom sudu, donosimo u cijelosti popis nekretnina i pokretnina u vlasništvu svih 13 ustavnih sudaca. Posebno napominjemo da su sve podatke u imovinske kartice naši ustavni suci upisali vlastoručno.

Tržišna cijena

To posebice ističemo zbog mogućih nesporazuma u razumijevanju čitanja podataka. Naime, ako vam se učinilo da stan u strogom centru Zagreba možda vrijedi više, odnosno puno više od navedenog, za to je isključivi krivac vrli sudac, ili sutkinja, koji je od oka, sam, i bez ikakve službene procjene, odlučio da bi tržišna cijena njegove nekretnine trebala biti upravo tolika.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:25