DIRLJIVA PRIČA

ŽIVOT PIŠE NEVJEROJATNE PRIČE Stipo je gledajući reportažu o beskućnicama pronašao davno izgubljenu sestru, ponovno su se sreli poslije 34 godine

 
Stipo Jeleč sa sestrom Dragicom
 Nova TV

Gledajući reportažu o beskućnicama koji u strašnim uvjetima žive u predgrađu Beograda Stipo Jeleč prepoznao je svoju davno izgubljenu sestru. Javio se redakciji emisije "Provjereno" i s reporterkom Majom Medaković krenuo u potragu koju je čekao duge 34 godine.

Odrastao je uz tajnu o kojoj u njegovoj obitelji nitko nije pričao. Njegov otac dobio je još jednu kćer i nikad nije govorio o tome, a Stipo je to saznao od druge djece. Otac je, kaže Stipo, bio autoritet, netko koga se bezuvjetno poštuje i ne propituje.

Susret o kojem je sanjao cijelo djetinjstvo dogodio se jednog sparnog popodneva krajem srpnja 1984., kad ju je u selu vidio, prišao joj i upitao je za ime. Od tad su se vidjeli možda još jednom ili dva puta. On je otišao u Sloveniju, dok je Dragicu život odveo u Beograd.

Nova TV
 

- Sve te godine pokušao sam nekako saznati što je s njima, jesu li živi, gdje žive, kako žive... Raspitivao sam se, ali nikad nisam mogao dobiti nikakav odgovor - rekao je Stipo pred kamerama "Provjerenog". Sve dok je nije primijetio u reportaži o majci i kćeri koje žive u groznim uvjetima, bez kupaonice i vode na kraju grada, u hrđavom vagonu trolejbusa. Želja da vidi svoju sestru konačno se ispunjava.

- Jedva čekam taj trenutak da je mogu zagrliti, da joj kažem gdje si sestro, poslije toliko godina - rekao je Stipo vozeći se prema svojoj davno izgubljenoj sestri. Ono što je tolike godine čekao dogodilo se pred kamerama "Provjerenog". Puno je toga za nadoknaditi za brata i sestru. Dijele istog oca, ali od života su dobili sasvim različite karte. Stipo je već u dobi od 21 godine sebi sagradio kuću, a ona posljednja tri desetljeća svojim domom naziva stari trolejbus iznutra zazidan ciglama.

Nova TV
 

- Ne mogu doći sebi. Kako jednostavno preživjeti u ovim uvjetima? Kako ljudi uspijevaju preživjeti? To je meni neshvatljivo - rekao je Stipo nakon što je uživo vidio u kakvim uvjetima žive Dragica i njezina majka.

Sreću zbog pronalaska sestre zamijenili su briga i tjeskoba, osjećaj nemoći. Uživo je, kaže, i gore i teže od onoga što je vidio na televiziji.

Kako je izgledao susret brata i sestre vrijedan filmskog scenarija pogledajte u reportaži Maje Medaković u četvrtak u emisiji "Provjereno" u 22:40 sati na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2020 15:06