ISTEKLA MJERA

ŽIVOT SE VRAĆA U NORMALU, NEMA NOVOZARAŽENIH OD KORONAVIRUSA: Na Braču stupila na snagu odluka o kretanju bez propusnica

Općina Nerežišće
 Tom Dubravec / CROPIX

Na Braču je u subotu stupila na snagu odluka o slobodnom međumjesnom kretanju bez propusnica, nakon što je istekla mjera 14-dnevne zabrane napuštanja prebivališta zbog zaraze koronavirusom.

"Četrnaestodnevni rok mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta na Braču istekao je u ponoć u noći s petka na subotu pa su od danas ukinute propusnice za kretanje," rekao je za Hinu načelnik Kriznog stožera Brača Nikola Martinić Dragan.

Dodao je i kako je od danas ponovno uspostavljena trajektna linija Sumartin-Makarska.

Napomenuo je i kako će u ponedjeljak isteći i četrnaestodnevni rok mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite koje su se odnosile na zabranu rada trgovina i restorana na Braču.

"Na otoku Braču život se vraća u normalu pošto nema novozaraženih od koronavirusa", rekao je Martinić.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je 9. svibnja odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta na području otoka Brača u trajanju od 14 dana, čime je taj otok bio na korak do potpune karantene.

Ta je mjera uvedena nakon što je 7. svibnja na tom otoku buknuo koronavirus. "Od tada je na Braču ukupno testirano 564 osobe od kojih je 41 bila pozitivna na koronavirus ali kod tih 41 zaraza je ustanovljena u prvom i drugom krugu testiranja u prvih nekoliko dan od pojave koronavirusa na otoku. Nakon toga u dodatnim testiranjima nije ustanovljen niti jedan slučaj novozaraženih na Braču," kazao je Martinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 14:42