POČINJE UTRKA

Zlatko Komadina otkrio kada će biti izbori u SDP-u: ‘Vrijeme je za smjenu generacija!‘

Komadina je dodao da on ne smatra da treba mijenjati sustav glasovanja po principu ‘jedan član, jedan glas‘
 Tomislav Kristo/Cropix

Unutarstranački izbori u SDP-u održat će se 26. rujna, rekao je na konferenciji za medije Zlatko Komadina, v.d. predsjednika stranke.

- Izbori se raspisuju za 26.9. i počinju konzultacije za saborske radnje i konstituiranje Sabora, rekao je Komadina i dodao da on ne smatra da treba mijenjati sustav glasovanja po principu 'jedan član, jedan glas'.

- Mislim da bi odstupanje od modela 'jedan član jedan glas' bio korak nazad. Svi članovi stranke biraju predsjednika i to je demokratski izbor. Naravno da on ima pluseve i minuse, ali njegovo mijenjanje zahtijevalo bi analizu, kazao je Komadina i dodao da misli da je vrijeme za smjenu generacija u SDP-u, prenosi N1.

Osvrnuo se na sastanak premijera Plenkovića s oporbom, koji je propao.

- Kada netko zove na sastanak jednog po jednog za pretpostaviti je da sa svakim imate različitu temu. I ja sam se osobno čuo s premijerom jer je stav SDP-a da se razgovara, ali mi smo htjeli svi zajedno razgovarati. Ja sam mu predložio da razgovaramo svi zajedno, on je to odbio. Pojedinačni razgovori bili bi insinuacija i špekulacije što je bilo i o čemu je bilo. To nikome od nas ne treba, mislim ni gospodinu Plenkoviću, kaže Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:17