HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

'ZLATNA PENKALA' Dodijeljene nagrade inozemnim novinarima i blogerima: Najboljim proglašeni David Farley, Vasiliy Andreev i Chiara Marchi

 
 HTZ

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) organizirala je u subotu u Petrčanima svečanu dodjelu nagrada Zlatna penkala inozemnim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, dobitnici Grand prixa za najbolje reportaže tiskanog i elektroničkog medija su David Farley iz Sjedinjenih Država i Vasiliy Andreev iz Rusije, nagradu za najbolju blog objavu osvojila je Chiara Marchi iz Italije.

Farley, čije se reportaže objavljuju u The New York Timesu, The Washington Postu, The Wall Street Journalu, itd., nagrađen je za reportažu o Dubrovniku "Sun Sea Savor” objavljenu u časopisu National Geographic Traveler.

Andreev, poznati producent ruske nacionalne televizije Rossiya 1., nagradu je osvojio kao autor reportaže „Advent u Hrvatskoj“.

Pobjednički blog Chiare Marchi „Cherso le 7 cose da sapere“ govori o nedirnutoj prirodi otoka Cresa, osamljenim plažama, opuštajućem odmoru uz more, odnosno o sedam razloga zbog kojih treba posjetiti otok Cres.

"Zlatna penkala je hvale vrijedan projekt HTZ-a kojim se nagrađuju jedni od najboljih ambasadora hrvatskog turizma što inozemni predstavnici medija jesu jer se oko 90 posto turističkog prometa u Hrvatskoj ostvaruje upravo s inozemnih tržišta“, poručio je državni tajnik Tonči Glavina.

"Ciljano njegujemo i održavamo tradiciju dodjele ove nagrade jer su inozemni turistički novinari, blogeri, a danas i influenseri iznimno važan dio mozaika turističkog svijeta. Svaka zapisana riječ, fotografija ili ton doprinose promociji hrvatskog turizma i građenju imidža Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić dodavši kako je bogat turistički program koji se ovih dana traje u Zadru i Zadarskoj županiji odlična uvertira u glavni dio turističke godine.

Uz HTZ, kao nositelja i glavnog organizatora 15. Grand prix nagrade „Zlatna penkala“, partneri i domaćini, koji su ugostili 24 novinara i profesionalaca iz 16 zemalja su turističke zajednice Zadarske županije i Grada Zadra.

Najznačajnija nagrada „Zlatne penkale“ je Grand prix koji se dodjeljuje u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog medija (časopisi, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio) te za najbolju blog objavu (blogeri, društvene mreže). Nominacije za materijal iz 2018. zaprimljene su iz Velike Britanije, Nizozemske, Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Mađarske, Ukrajine, Švedske, Danske, Španjolske, Slovenije.

Unikatne statue laureatima, izradio je Muzej antičkog stakla iz Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:47