ŠTETNI PLINOVI

Zmajlović otišao u Slavonski Brod: 'Duspara je grubo manipulirao onime što sam govorio'

Zmajlović je otputovao u Slavonski Brod jer želi Brođane informirati o onome što je dosad poduzeo na zaustavljanju zagađenja njihova grada
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović otputovao je nakon današnje sjednice Vlade u Slavonski Brod, jer želi, kako je rekao, Brođane informirati o onome što je dosad poduzeo na zaustavljanju zagađenja njihova grada, koje dolazi od rafinerije nafte u susjednom Bosanskom Brodu.

“Brođane je gradonačelnik Mirko Duspara pogrešno informirao. Umjesto da im je iznio ispravnu informaciju o onome što sam poduzimao, grubo je manipulirao onime što sam ja govorio. Zato sam odlučio danas otići u Slavonski Brod, izravno se obratiti građanima i održati sastanak sa svojim stručnim timom, predstavnicima udruga i građana, na kojem ću prezentirati što je dosad učinjeno i koji su sljedeći potezi u rješenju tog problema”, poručio je Zmajlović.

Podsjetio je da je održan sastanak radne skupine s predstavnicima vlasti u Banjoj Luci, te da je dogovorena izrada katastra ončisčivaća s obje strane rijeke Save, kao i da je osiguran novac u Fondu za zaštitu okoliša. Nadalje, dodao je Zmajlović, ide se u izgradnju nove mjerne postaje jer je potrebno znati pravi izvor zagađenja, kako bi se u pregovorima s Bosnom I Hercegovinom jos jače moglo inzistiriati na modernizacije rafinerije u Bosanskom Brodu.

“To su vrlo konkretni koraci. Naprosto ne mogu poslati vojsku da riješi taj problem, to nije u našoj mogućnosti jer se radi o drugoj državi”, istakao je Zmajlović, dodavši kako je svjestan problema s kojim se Brođani suočavaju već godinama i kako će nalaženje rješenja za njega trajati mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:39