VLADINA MEČKA

Zmajlović uzeo službeni Mercedes kojega se odrekao štedljivi Bauk

Skupi Mercedes E320, kojim se koristi ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ranije je, nakratko, bio na korištenju u Ministarstvu uprave

Skupi Mercedes E320, kojim se koristi ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ranije je, nakratko, bio na korištenju u Ministarstvu uprave.

No, ministar uprave Arsen Bauk , poznat po štedljivosti, vratio ga je ubrzo MUP-u . - Moj Audi tada je bio na popravku, ali kad sam čuo da moramo plaćati leasing, odmah smo Mercedes vratili - kaže ministar Bauk.

Dostava 29. studenoga

No, ministar Zmajlović, čini se, nije pitao za cijenu, a niti jedan od automobila koje je na raspolaganju imalo ministarstvo nije udovoljavalo njegovim potrebama. Tako je i Zmajlović od MUP-a zatražio Mercedes E320, kojeg je i dobio 29. 11. 2012. Iz ministarstva su izvijestili da se Zmajlovićev raniji službeni auto, Audi A6, često kvario. Riječ je o automobilu iz 2005. koji je prešao 189.000 km. Mercedes koji je Zmajlović dobio proizveden je 2008., a prešao je nešto više od 100.000 km. S Mercedesom je Zmajlovićevo ministarstvo od ministarstva Ranka Ostojića dobilo i račun. Korisnik vozila snosi troškove korištenja vozila (gorivo, servisi, police osiguranja, rate leasinga). Mjesečna rata leasinga za Mercedes iznosi 7230,28 kuna plus PDV. Ministar Zmajlović bio je spreman na trošak, ali Bauk nije.

Dva Bračanina

Raspitao se, doznajemo, je li i prijašnji ministar Davorin Mlakar koji se također koristio MUP-ovim vozilom plaćao rate leasinga te je saznao da nije. Zato se u Baukovom ministarstvu šale da je ‘Bračanin pokušao račun uvaliti drugom Bračaninu”. Naime, i Ostojić i Bauk su s otoka Brača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:39