TEŠKE RIJEČI

Zmajlović: ‘Župan je povezan s osobama iz Remetinca‘; Kožić: ‘On me reketari‘

Aktualni župan Zagrebačke županije i njegov izazivač iz SDP-a za tu poziciju u kampanji koja je upravo počela razmjenjuju teške optužbe
Mihael Zmajlović
 Goran Mehkek/Cropix

U Zagrebačkoj županiji otpočela je kampanja za poziciju župana, a "izazivač" jednog od najdugovječnijih župana Stjepana Kožića bit će SDP-ovac Mihael Zmajlović, bivši ministar u Vladi Zorana Milanovića, danas županijski vijećnik.

- Iza agresivne kampanje koja se vodi protiv mene na društvenim mrežama i po medijima stoji Mihael Zmajlović, koji pretendira na mjesto župana Zagrebačke županije. Osoba koja je odmah nakon fakulteta bez ikakvog iskustva postala direktor u komunalnom poduzeću, a sada mu prijeti da, nakon što je ostao bez fotelje u Saboru, ostane bez posla, ne bira sredstva do svog cilja - izjavio je jučer župan Kožić.

Zmajlović mu, pak, poručuje:

- Kožić se boji moje kandidature za župana.

Župan Kožić dalje u komentaru kritizira Zmajlovića da ne bira sredstva.

- Tako na Plešivici organizira zabave u ime moje bolesti i nazdravlja svojoj stranačkoj kolegici i mojoj zamjenici koja me je htjela naslijediti. Nakon toga me reketari da se povučem s mjesta župana, blati, prijavljuje i baš sada plasira informaciju da moj sin radi punih 13 godina u ŽUC-u, iako to zna godinama.

Ni nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora i korištenja resursa Grada Jastrebarskog za svoju kampanju, u kojoj se vozio biciklom i pljuvao po konkurenciji, mladi kolega nije naučio da se do birača ne dolazi blaćenjem drugih, nego programom i radom. Ja sam povjerenje građana dobio pet puta i svaki put prolazim u prvom krugu - proziva ga Kožić.

Prijava

Zmajlović smatra da Kožić "skreće s teme".

- Zbog toga i ovakav njegov odgovor u kojem vrijeđa pokušavajući prebaciti temu te igra na sažaljenje zbog teške bolesti kojoj je izložen. Ja mu uistinu kao čovjeku želim sve najbolje i brz oporavak, ali on je kao župan svoju političku sudbinu zapečatio kad se politički i interesno povezao s osobama koje pune ćelije u Remetincu i čije afere preplavljuju rubrike crnih kronika. Nakon više od 20 godina županija treba novu energiju i od iduće godine će je dobiti - kaže Zmajlović.

Župana Kožića zamolili smo da komentira prijavu koja je protiv njega podnesena Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa jer su njegov sin i kćer zaposleni u Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije te bivšoj Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije, danas Razvojnoj agenciji Zagrebačke županije. Iz županije u nam potvrdili da je to istina, rekavši da je županov sin ondje zaposlen prije 13, a kći prije 14 godina. U Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa također su nam potvrdili da su ovih dana zaprimili prijavu protiv župana Kožića zbog spomenutog zapošljavanja.

Zapošljavanje

Iz Razvojne agencije Zagrebačke županije potvrdili su nam da županova kći radi kod njih, no ravnatelj agencije Stipo Velić ističe da kod njezina zapošljavanja "nije bilo nikakvog utjecaja od strane župana".

- Županova kći u tadašnju Regionalnu razvojnu agenciju Zagrebačke županije primljena je u ožujku 2015. na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, kroz jednogodišnji program Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nakon uspješno odrađenog stručnog osposobljavanja, a budući da je zadovoljavala sve uvjete traženog radnog mjesta, kao i potrebnu stručnu spremu, sukladno potrebama i planu u ožujku 2016. zaposlena je na neodređeno vrijeme na radnom mjestu stručnog suradnika za razvoj - stoji u odgovoru ravnatelja Velića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:36