StoryEditor
POVLJA NA BRAČU

'ZNAM DA SMO EKONOMSKI I POLITIČKI NEBITNI, ALI POKAŽITE DA VAM JE STALO' Zbog potonulog broda turističkom biseru na Braču prijeti ekološka katastrofa

 
Potonuli brod u mjestu Povlja
 Martin Čundrić

Drveni brod Marko Polo potonuo je 10. veljače 2015. godine. Potonućem, svom težinom je nalegao na cijev glavnog kolektora koji je počeo puštati i sada malenom mjestu Povlja na Braču prijeti ekološka katastrofa, piše Morski.hr.

Povaljski općinski vijećnik Tonči Zlatar obratio se javnosti za pomoć jer, kako kaže "sva nastojanja lokalne vlasti da se riješi problem broda nisu urodila plodom".

Tvrdi da je brod potonuo zbog nebrige, a prije toga je dvije godine propuštao more i cijelo vrijeme su radile pumpe za more. Svoj dramatični apel objavio je na Facebook profilu:

Martin Čundrić
Potonuli brod
 

"Brod je pred raspadom i prevrtanjem. Po lošem vremenu postoji mogućnost da se dijelovi odlome i porazbijaju brodove u vali. Sam brod naliježe na rezervnu cijev kolektora koju je zgnječio i razbio. U slučaju greške glavnog kolektora prijeti ekološka katastrofa.

Znam da smo malo mjesto, ekonomski i politički nebitni, ali molim institucije koje su nadležne za to da odrade svoj posao. Na mom Facebook profilu postoji veliki broj novinara, političara svih političkih opcija koje molim da progovore o ovom za Povlja velikom problemu.

Martin Čundrić
Potonuli brod
 

Pozivam i vas ostale da lajkanjem i podjelom objave pokažete da vam je stalo za ovaj komadić Lijepe naše", napisao je Zlatar.

 

Tvrdi da nijedna služba nije odradila svoj posao, a prije četiri godine, kako kaže, vađenje broda iz mora obećao je tadašnji ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

Martin Čundrić
Potonuli brod
 

Mnogi domaći mediji prenijeli su Zlatarovu priču što je izazvalo i brojne reakcije pa se svima još jednom obratio danas. Poručuje da je stvar jednostavna.

Martin Čundrić
Potonuli brod
 

"Mi trebamo što prije vađenje ili izmještanje broda ovisno o tome što će reći stručnjaci. A nakon toga popravak cijevi kolektora. Ne trebamo političke rasprave ni bombastične naslove. Samo ljude koji žele riješiti ovaj problem. Ima li takvih?", upitao je povaljski općinski vjećnik na Facebooku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 19:42