OMAŠKA

'ZNATE, NETKO MORA BRINUTI O OBITELJI...' Kolinda nahvalila svog supruga da kući čuva djecu, ali on u tim trenucima nije bio ni blizu obiteljskog doma

 
Jakov Kitarović prati hokej te često prisustvuje utakmicama Medveščaka
 Ronald Gorsic / CROPIX

Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice na nadolazećim predsjedničkim izborima i aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je 30-minutnim energičnim govorom u Osijeku zaključila svoj posjet Slavoniji.

Pri samom početku govora, Grabar-Kitarović je posebno istaknula svoga supruga Jakova Kitarovića.

"I prije nego što nastavim s pozdravima, htjela bih istaknuti dvije, meni, jako bitne činjenice. Prvo, Jakov, prenosim njegove pozdrave vam, on večeras nažalost nije mogao biti s nama zato što je naša kći (Katarina Kitarović) doputovala sa studija u Americi i, znate, netko mora brinuti o obitelji kad mene nema. Ali vas on srdačno pozdravlja", rekla je aktualna predsjednica na što su okupljeni u športskoj dvorani Zrinjevac počeli skandirati "Jakov! Jakov!".

No, medijski napisi sugeriraju da je predsjedničin suprug za vrijeme skupa u Osijeku boravio u Sisku gdje je gledao utakmicu hokeja na ledu između Hrvatske i Srbije.

Naime, prema podacima Hrvatskog saveza hokeja na ledu, spomenuta utakmica, koja je dio pretkvalifikacija za iduće Zimske olimpijske igre koje će se 2022. godine održati u Pekingu u Kini, započela je u 17 sati, dok je predizborni skup prema podacima iz predsjedničinog izbornog stožera započeo u 18 sati.

Hrvatska je u toj utakmici Srbiju pobijedila s 2:1 te se plasirala u treći krug kvalifikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:32