PROMJENA

Zoran Bohaček nakon 16 godina više neće biti šef Hrvatske udruge banaka

Čelnici banaka očito su zaključili da im za nove izazove treba i novo lice
 Cropix

Članice Hrvatske udruge banaka okupit će se na redovnoj skupštini 23. studenog, a jedna od tema kojima će se baviti bit će izbor novog direktora.

Prema neslužbenim informacijama, Zoran Bohaček, direktor HUB-a od njegova osnivanja u listopadu 1999. godine, više neće voditi to interesno bankarsko udruženje.

Novi mandat bit će ponuđen Zdenku Adroviću, koji je kao predsjednik Uprave Raiffeisen banke bio i jedan od 13 vodećih bankara koji su sudjelovali u osnivanju samog HUB-a. Raiffeisen banku Adrović je napustio u ožujku prošle godine, nakon 17 godina provedenih na njezinu čelu, a od tada se tek povremeno pojavljivao u javnosti, među ostalim kao poslovni anđeo u pojedinim projektima.

Što će biti njegova misija kao novog čelnika HUB-a, ostaje vidjeti, ali očito je da ta udruga, koja danas okuplja 19 banaka i cilj joj je "da brani, štiti i promiče interese svojih članica", želi promjene. Tijekom 16 godina na čelu HUB-a Bohaček je postao sinonim obrane bankarskih interesa u Hrvatskoj i često je služio kao "gromobran" od gnjevnih građana.

No, priroda bankarske industrije prilično se izmijenila i problemi s kojima se danas susreće bitno su drukčiji od onih koji su bili prisutni u proteklom razdoblju. Čelnici banaka očito su zaključili da im za te izazove treba i novo lice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:40