gdje će služiti kaznu?

Zoran Mamić prije dva dana opet otišao u BiH, još se nije vratio u Hrvatsku. Osječki sud ne može naći Vrbanovića

Mamić se mora 26. travnja pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu kako bi se odredio datum kada će početi služiti zatvorsku kaznu
Zoran Mamić
 Ivan Peric/Cropix

Zoran Mamić, kako javlja RTL, prije dva dana opet je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu, gdje se nalazi njegov brat Zdravko Mamić. Zoran Mamić još se nije vratio u Hrvatsku.

Hoće li tamo služiti i svoju kaznu ili će se vratiti u Hrvatsku, RTL-u nije htio odgovoriti.

Prije nekoliko dana objavljeno je da se Zoran Mamić mora 26. travnja pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu kako bi se odredio datum kada će početi služiti zatvorsku kaznu, nakon što ga je Vrhovni sud pravomoćno osudio za izvlačenje novca iz Dinama.

Datum kada bi trebali početi izdržavati kaznu odredit će sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda.

Brat Zdravko zasad još može uživati jer Hrvatska u tu zemlju službeno ništa još nije poslala.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša kaže za RTL: "Procedura je vrlo jednostavna. Znači, kada Bosna i Hercegovina dobije zamolnicu iz Republike Hrvatske, tada ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine predmetnu dokumentaciju šalje u sud u Bosnu i Hercegovinu."

Sud bi tada trebao, otkriva ministar pravde BiH za RTL, utvrditi činjenično stanje i Mamiću izreći kaznu. Ali u svemu slijedi još dugotrajna procedura.

"Da bi mi znali koji je sud nadležan, gdje će se kazna izvršiti, mi bi prvo trebali dobiti kompletnu dokumentaciju da bi se moglo utvrditi koji je sud nadležan i samim tim daljnji postupci", dodao je Grubeša.

Hrvatska Bosni, kako doznaje RTL, dokumentaciju nije poslala - jer je spis još uvijek na osječkom sudu.

A oni su za 30. travnja pozvali Zdravka Mamića da sazna gdje će služiti svoju kaznu, iako je Mamić već nekoliko puta jasno izjavio da kaznu želi služiti u BiH.

Uz Mamića, problem je i što osječki Županijski sud već mjesec dana ne može pronaći Damira Vrbanovića kako bi mu uručili presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2024 04:58