PORUKA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović čestitao Uskrs: ‘Ovo je vrijeme propitkivanja vlastitih djela i postupaka‘

Prepoznajmo i prihvatimo načela dobrote, zajedništva i ljubavi kao univerzalni način življenja i put u bolje sutra, napisao je
Zoran Milanović
 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je svim vjernicima nadolazeći blagdan Uskrs. Učinio je to objavom na Facebooku.

- Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, vjernici i ove godine dočekuju izloženi izazovu koji je pred sve nas, ne samo u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu, postavila pandemija i s njom povezane prijetnje koje ugrožavaju prije svega zdravstvenu, socijalnu i društvenu sigurnost i mir naših građanki i građana. U teškim i izazovnim vremenima blagdan Uskrsa treba nas podsjetiti na najvažnija vjerska, ali i na opća svjetovna načela - dobrotu, zajedništvo i ljubav prema bližnjima, a svim kršćanskim vjernicima treba učvrstiti vjeru i nadu u pobjedu svjetla i novi početak. Uskršnji su blagdani vjernicima oduvijek i vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, vrijeme propitkivanja svojih djela i postupaka - napisao je predsjednik u objavi.

- Prepoznajmo i prihvatimo načela dobrote, zajedništva i ljubavi kao univerzalni način življenja i put u bolje sutra, neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti, posebno prema našim sugrađankama i sugrađanima kojima je u ovom izazovnom vremenu potrebna pomoć. Želim vam mirne blagdanske dane ispunjene radošću, provedite ih sretno u krugu obitelji i prijatelja. Svima vama u Hrvatskoj i izvan Domovine koji najveći kršćanski blagdan slavite prema gregorijanskom kalendaru želim sretan i blagoslovljen Uskrs - objavio je predsjednik Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 18:38