‘RAT RUSIJE I AMERIKE‘

Zoran Milanović ima novu metu: ‘Jeste li čuli što je ona rekla? Iskreno, ja to nisam znao‘

Možda je Njemačka opet u ratu s Rusijom, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina, dodao je

Zoran Milanović

 Ivana Nobilo/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović posjetio je tvrtku AD Plastik odakle se i obratio javnosti. Rekao je kako je to uspješna firma koja posluje u nekoliko zemalja, ali i u Rusiji gdje je im je oduzeta imovina i da “je to danas normalno”.

“To govorim jer je to tako, a ne zato što uzimam stranu i to vrijedi za inače”, izjavio je, a prenosi N1.

Dodao je kako je to tvrtka koja sve što proizvede i izvozi i da bi bilo dobro da je više takvih, a ne da smo samo oslonjeni na turizam.

“Srbija troši više struje po glavi stanovnika, a ima ih više, što znači da mi ništa ne proizvodimo”, dodao je.

Što se tiče slanja zapadnih tenkova u Ukrajinu, kaže kako će to produljiti rat.

“Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori ili ćemo lagano prema trećem svjetskom ratu za koji neki misle da su već počeli, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova - i ruski i američki gore isto”, rekao je.

image

Zoran Milanović

Ivana Nobilo/Cropix

“Hrvatska vojno nikako ne treba pomagati. Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat. Ja sam samo ponovio njegove vijesti. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana njemačka ministrica vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao. Možda je Njemačka opet u ratu s Rusijom, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina”, izjavio je.

“I sad očekujem da je pohvale naša piskarala iz Handžar medije ili da joj Lavrov dodijeli orden i da je zaprosi, a da im Radman bude kum. Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Njemačka nije i neće ih se ništa pitati, a možda i bolje jer smo vidjeli što su radili s rezolucijom o BiH”, rekao je.

“Možda ti tenkovi izgore, možda dođu do Krima, ali bez Hrvatske. Ja ću to uvijek zagovarati. Oni koji se žele svidjeti nekome u Bruxellesu možda će to zagovarati, ali ja neću”, dodao je.

Na pitanje novinara o tome kako živi i kako je politika utjecala na njega, odgovorio je: “Loše, pređeš 50-u pa shvatiš da više ne možeš trčati nakon radnog dana, drugačije se živi. Više se sjedi i jede, ali to je tako”, rekao je, a prenosi N1.

Vratio se i na ozbiljne teme.

“Ako smo u ratu s Rusijom, onda hajmo vidjeti što nam je činiti i onda nećemo pitati Njemačku za mišljenje. Scholz je bio nešto blaži, ali oni neka se dogovore onda tko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša zemlja je prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam vidio”, zaključio je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 06:49